Direct naar artikelinhoud
Coronavirus

Drie leerlingen besmet in Edegemse school: ‘Waarvan twee met Britse variant’

In basis- en kleuterschool Olfa Elsdonk in Edegem werden alle leerlingen maandag al getest.Beeld Benoit De Freine

De balans in Edegem is opgemaakt. De testresultaten van de 550 leerlingen en de tientallen personeelsleden van Olfa Elsdonk in Edegem zijn binnen. Drie kinderen hebben positief getest op corona, waarvan twee op de Britse variant. Het gemeentebestuur en de schooldirectie willen de school volgende maandag terug openen. ‘Onze drastische aanpak bleek de juiste.’

Terwijl duizenden mensen in Edegem en Kontich in quarantaine zitten, omdat de Britse meer besmettelijke variant van het coronavirus er twee scholen had binnengedrongen, worden de kinderen en het personeel massaal getest. Momenteel is het Sint-Jozefinstituut in Kontich aan de beurt, de testresultaten van Olfa Elsdonk in Edegem zijn intussen binnen.

“Er zijn drie extra gevallen opgedoken”, zegt burgemeester Koen Metsu (N-VA). “In de kleuterschool is één besmetting naar boven gekomen, maar het gaat niet om de Britse variant. Twee kinderen uit verschillende leerjaren van de basisschool zijn wel besmet met de Britse variant. Onze aanpak bleek de juiste, om erger te voorkomen. Deze namiddag doen we een risico-analyse en vanavond gaan we in overleg met de medische discipline en de gemeente Kontich om het verdere plan van aanpak te bespreken. We hopen onze school in Edegem maandag terug te kunnen openen.”