Politierechter Peter Vandamme.
Volledig scherm
PREMIUM
Politierechter Peter Vandamme. © Benny Proot / Gianni Barbieux

Brugse politierechter snoeihard voor aanwezigen op lockdownfeestjes: “We leven al maanden als paters en nonnen door kluchtigaards als jullie. Je kan in de gevangenis gaan feesten”

Brugge/Dentergem/Tielt“Het is voor iedereen lastig. Denk je dat ik niet liever aan een zwembad zou zitten of zo?” De Brugse politierechter Peter Vandamme was dinsdagochtend bijzonder streng voor coronaovertreders die een lockdownfeestje hadden bijgewoond of georganiseerd. Ze kregen allen een effectieve gevangenisstraf. Dat er de voorbije maanden veel mensen de regels niet hebben nageleefd, wordt pijnlijk duidelijk in de politierechtbank. In Brugge behandelen ze twee weken lang alleen maar coronadossiers. 

  1. Jesper Daland (Cercle Brugge) na winst op Antwerp: “Die vierde plaats pakken, is het enige dat nu nog telt”
    PREMIUM
    Voetbal JPL Champions play-offs

    Jesper Daland (Cercle Brugge) na winst op Antwerp: “Die vierde plaats pakken, is het enige dat nu nog telt”

    Een Europees ticket pakken, komt nu echt wel heel dichtbij voor Cercle Brugge. Op het veld van kampioen Antwerp legde groen-zwart een bijzonder mature prestatie op de grasmat en ging het, ondanks een belegering van de Great Old in een zinderend slotkwartier, met drie punten de bus op richting Jan Breydel. En als nummer vier in de tussenrangschikking. “Nog twee matchen alles geven, want dit mogen we niet meer uit onze handen laten glippen”, zei Jesper Daland met volle overtuiging in de catacomben van de Bosuil.
  2. Bite Back voert actie aan Boudewijn Seapark: “Dolfinarium kan nog meer dan 10 jaar openblijven voor de eerste evaluatie nog maar volgt”
    PREMIUM

    Bite Back voert actie aan Boudewijn Seapark: “Dolfinari­um kan nog meer dan 10 jaar openblij­ven voor de eerste evaluatie nog maar volgt”

    De weinig fraaie review van Boudewijn Seapark op YouTube was al geen fijn nieuws voor het dolfinarium, maar zaterdagmiddag deden zowat vijftig leden van Bite Back daar nog een schep bovenop. Aan de ingang voerden ze actie tegen het feit dat het park volgens de Codex Dierenwelzijn nog meer dan tien jaar open kan blijven. En de goede intenties van het park zijn voor hen irrelevant: “Wetenschappelijke bronnen tonen aan dat dolfijnen in gevangenschap constant stress en verveling ervaren, ongeacht de zorg die ze krijgen.”
    Brugge