© Marc Peeters

Visser (55) komt om in Albertkanaal

In Grobbendonk is zondagochtend de 55-jarige C.D. uit Nijlen omgekomen in het Albertkanaal. De visser zou in het koude water zijn gesukkeld.

bap

De man, die wekelijks gaat vissen, zou volgens de politiezone Neteland rond 9 uur zijn uitgeschoven op het ijs aan de oever en zijn terechtgekomen in het water van het Albertkanaal. Een vriend was op zoek naar C. maar vond niemand, terwijl de auto van het slachtoffer wel in de nabije omgeving geparkeerd stond. De getuige sloeg alarm.

Toen de duikers ter plaatse kwamen en het Albertkanaal onderzochtten, troffen ze de man aan. De hulpdiensten probeerden de man nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat.

Voorzitter Nijlense tennisclub komt om in Albertkanaal: “Net nu was hij alleen”

© Marc Peeters, rr

In het Albertkanaal in Grobbendonk is gisterochtend een 55-jarige visser verdronken. Wellicht is het slachtoffer uitgegleden op een ijsplek aan de kant van het kanaal en is hij in het water beland.

Danny Crauwels uit Nijlen ging geregeld vissen aan het Albertkanaal in Grobbendonk. Volgens vrienden had hij er een vast plekje om zijn hobby uit te oefenen.

Wat er zondagochtend precies is gebeurd, is nog niet helemaal duidelijk. Wellicht is hij uitgeschoven op het ijs aan de oever en is hij in het water beland.

Een vriend die de auto van Danny opmerkte maar de man nergens zag, vond dat verdacht en sloeg alarm. Duikers konden het lichaam van de Nijlenaar snel op het droge brengen, maar voor de man kwam alle hulp te laat.

Vaak in groep

Leden van tennisclub Oase in Nijlen, waar Danny voorzitter was, waren gisteren aangeslagen. “Danny ging heel vaak met vrienden vissen. Net nu hij alleen was, kwam hij in het water terecht. Echt vreselijk. Als er omstaanders waren geweest, had hij er wellicht alleen maar een nat pak aan overgehouden. We hadden hem al eens gezegd dat hij beter een touw kon hangen. Als het zou mislopen, dan zou hij een houvast hebben om uit het water te klimmen, want zonder hulpmiddel geraak je op die plek moeilijk of zelfs niet meer uit het water”, zeggen tennisvrienden van Danny.

“Danny was graag op zijn plekje naast het Albertkanaal. In de zomer organiseerde hij er soms een barbecue voor wat vrienden. Dat was altijd gezellig, zo naast het water en in alle rust en kalmte.”

Boegbeeld

Danny Crauwels was het boegbeeld van de tennisclub. “Als er iets te doen was, was hij van de partij. Bij toernooien reikte hij altijd de bekers uit. Op dit ogenblik, enkele uren na zijn dood, kunnen we het nog niet vatten dat we hem hier nooit meer gaan zien. Danny was een levensgenieter, een plezante man. Hij was altijd bereid om te helpen. Met hem erbij was het altijd fijn.”

“Danny was de broer van Luc, die ooit doelman van Nijlen was”, zegt een aangeslagen Paul Verbeeck, burgemeester van Nijlen. “Ook Danny was heel sportief. Vroeger voetbalde hij, nu had hij zijn bezigheid met de tennisclub.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER