Bommelding in woon-zorgcentrum, alles wijst op misplaatste grap

© Peter De Valkenaere

DENDERLEEUW -

De hulpdiensten rukten in de nacht van dinsdag op woensdag massaal uit naar het woon-zorgcentrum Ter Bake op de Steenweg in Denderleeuw, na een telefonische bommelding. Waarschijnlijk gaat het om een misplaatste grap.

Het telefoontje werd rond 2 uur gepleegd naar het rusthuis zelf. Een man meldde dat er zich een bevond in de kelders van het woon-zorgcentrum. Het personeel verwittigde onmiddellijk de hulpdiensten, waarna zich een ware machtsontplooiing voltrok. Tientallen ambulances, combi’s, brandweerwagens, een grote tent... alles werd in gereedheid gebracht in functie van een eventuele evacuatie van de 111 bewoners. Er werd een perimeter ingesteld en de politie voerde onmiddellijk een grondige sweeping uit van de gebouwen. Er werd daarbij een explosievenhond ingezet en ook ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse.

“Er werd niets gevonden”, zegt burgemeester Jo Fonck (LvB), die ter plaatse kwam. “Ook bij deze tweede grondige controle werden geen springtuigen gevonden”, zegt het gemeentebestuur. “Een evacuatie van het woon-zorgcentrum was dus niet nodig, maar de hulpdiensten bleven wel nog een hele tijd ter plaatse. De meeste bewoners hebben niets gemerkt van het hele gebeuren en bleven rustig verder slapen.”

Ondertussen wordt een onderzoek ingesteld naar de beller.  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen