AP
Volledig scherm
© AP

“Totale waarde bitcoins komt overeen met bijna 10 procent van wereldwijde bankensector”

De totale waarde van alle bitcoins is door de sterke koersstijging van de digitale munt gestegen naar een bedrag van circa 560 miljard euro. Volgens onderzoek door het Ierse handelsplatform voor digitale munten Cryptoparrot komt dat neer op bijna 10 procent van de waarde van de wereldwijde bankensector, van meer dan 6 biljoen euro.

9 reacties

  • Jolien De Keyser

    3 jaar geleden
    Ik wens alle mensen die investeren in gebakken lucht veel succes.
  • pascal demarets

    3 jaar geleden
    Cryptomunten zijn een piramidespel. Ooit gaat de prijs terug naar de juiste waarde: 0,0
  • dani Mertens

    3 jaar geleden
    Crypto wordt gekocht met tethers. Dit zijn fictieve munten waarvan 1 tether gelijk is aan 1 dollar. Elke tether wordt gedekt door een dollar, in theorie. In werkelijkheid maar voor maximum 75%. Crypto wordt dus gekocht met fictief geld. Dit loopt goed zolang er voldoende instappers zijn. Van zodra iedereen zijn geld gaat opeisen loopt het systeem op de klippen
  • Leonarda Van Opbroecke

    3 jaar geleden
    Die bitcoins worden nogal gepromoot, seg ! Als het zo safe was hadden de rijken der aarde ze allang allemaal opgekocht!!!!!
  • Marcus Vadis

    3 jaar geleden
    En dan zijn er nog mensen die van de bitcoin een gewoon betalingsmunt willen maken. Stel ik koop vandaag een auto voor 1 bitcoin (wat al een dwaze gedachte is) en ik wil die auto volgende maand verkopen als de bitcoin al vijftig procent duurder is dan gaat toch niemand mij nog één bitcoin betalen voor die wagen want dan rekenen ze in €.