De eedaflegging van Donald Trump, die ten onrechte beweerde dat er nog nooit zoveel volk was geweest. Een kwestie die voor Joe Biden alvast niet speelt
Volledig scherm
PREMIUM
De eedaflegging van Donald Trump, die ten onrechte beweerde dat er nog nooit zoveel volk was geweest. Een kwestie die voor Joe Biden alvast niet speelt © Official White House Facebook Page

Bebloede kleren, diarree en een dronkemansspeech: dit waren de bijzonderste eedafleggingen in de geschiedenis van de VS

Woensdag treedt Joe Biden aan als 46ste president van de VS. Zijn eedaflegging wordt bijzonder, dat staat nu al vast. Door corona zal ze zich voor een beperkt publiek voltrekken en het is de eerste keer in anderhalve eeuw dat de vorige president het vertikt om aanwezig te zijn. Maar wordt het de bijzonderste ooit? Daarvoor is de concurrentie wel zwaar.

5 reacties

  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    Jan Smet, De eerste president die geen oorlog voerde, je vergeet de burgeroorlog die hij in eigen land bijna ontketend heeft!
  • Benjamin Dewit

    3 jaar geleden
    Was de eerste die geen oorlog heeft begonnen, zoveel is zeker. Dat zijn eigen land op het randje van burgeroorlog staat is bijzaak zeker?! Eveneens als de cijfers van werkloosheid? Of de kloof tussen arm en rijk? Maakt allemaal niet uit zeker. Dat zal ook wel de fout van de "linksen" zijn, altijd gemakkelijk om u eigen onkunde te verstoppen door met de vinger te wijzen.
  • Patrick Georges

    3 jaar geleden
    Was ook de eerste president die probeerde uit te voeren wat hij beloofd had.
  • Albain Van Eycke

    3 jaar geleden
    Na 4 jaar chaos en clowneske gedragingen eindelijk terug een waardig en gerespecteerd man in het witte huis
  • Jan Smet

    3 jaar geleden
    Was de eerste president die geen oorlog voerde