Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Hoogsensitieve seks: hoe ga je om met te veel prikkels in bed? “Harde aanrakingen of vuile lakens en het is om zeep”

“Mijn hoofd wil wel, maar mijn lijf protesteert door niet opgewonden te raken.” Een op de vijf mensen zijn hoogsensitief. Joanne (25) is er een van. En voor hoogsensitieve mensen is het leven intens, ook in bed. Toch kan hoogsensitiviteit een zegen zijn tussen de lakens, in plaats van een vloek. Klinisch psychologe Lynn Jespers onthult hoe. “Hoogsensitieve vrouwen zijn aandachtig en selectief voor met wie ze in bed duiken.”

  1. Onthaasten tussen de lakens: tantraseks is hot. “Je creëert een dieper verlangen en een voller orgasme”
    PREMIUM
    Goed Gevoel

    Onthaasten tussen de lakens: tantraseks is hot. “Je creëert een dieper verlangen en een voller orgasme”

    “Bij tantraseks vertragen, voelen en genieten we van alles wat er in het lichaam gebeurt en leren we surfen op de golven van extase die al die gevoelens over je hele lichaam teweegbrengen.” De lockdown dwong ons om te onthaasten, met meer tijd voor onszelf en elkaar. En dat maakt tantra relevanter dan ooit. De oosterse levenshouding zorgt voor een betere verbinding met jezelf én voor een intenser seksleven. Experte Inge Leemans legt uit hoe dat werkt en hoe je er zelf in bed mee aan de slag gaat, samen of alleen. “Tantra vertrekt niet noodzakelijk vanuit spanning en seksuele drive, maar vanuit ontspanning en liefde. Het gaat niet om klaarkomen, maar om het contact zelf.”
  2. “Ik droom van een trio”, deelt actrice Lynn Van den Broeck. Met dit concrete stappenplan realiseer je die fantasie
    PREMIUM

    “Ik droom van een trio”, deelt actrice Lynn Van den Broeck. Met dit concrete stappen­plan realiseer je die fantasie

    ‘Thuis’-actrice Lynn Van den Broeck wil een trio beleven met haar partner, acteur Mathias Vergels. “Die fantasie staat bij de meeste mensen in de top drie”, weet seksuoloog Wim Slabbinck. Hoe overtuig je je partner? Waar vind je de juiste derde persoon? En welke afspraken maak je best met je beide bedpartners? Slabbinck geeft alle antwoorden. “Zo’n ‘clean deal’ is altijd een goed idee.”