Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Pfizer/BioNTech-vaccin lijkt effectief tegen Britse variant

Het vaccin van Pfizer-BioNTech lijkt effectief tegen de Britse variant van het coronavirus, die de internationale gemeenschap verontrust door zijn grotere besmettelijkheid. Dat blijkt uit de resultaten van twee preliminaire studies die woensdag online werden gepubliceerd.

3 reacties

  • David Hermans

    3 jaar geleden
    Natuurlijk is hun vaccin effectief. Pfizer staat genoteerd op de aandelenbeurs, dan kun je toch niet met slecht nieuws afkomen...
  • Roger Willems

    3 jaar geleden
    Sterk de indruk dat Pfizer een loopje neemt afspraken. 10.000 stuks minder leveren wegens aanpassing van productie, daar moet zelfs mijn hond om lachen.
  • Rudo Van Leuven

    3 jaar geleden
    Wetenschappelijk bewezen dat het vaccin lijkt te werken.
  1. EXCLUSIEF. Belgische wetenschappers ontdekken schadelijke roetdeeltjes in hersenen: “Ze stapelen zich op in belangrijke delen van ons brein”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Belgische wetenschap­pers ontdekken schadelij­ke roetdeel­tjes in hersenen: “Ze stapelen zich op in belangrij­ke delen van ons brein”

    Elke dag ademen we schadelijke roetdeeltjes in door luchtvervuiling. Dat ze in ons lichaam terechtkomen, wisten wetenschappers al. Maar Belgische onderzoekers aan de UHasselt hebben nu ontdekt dat ze niet alleen tot in onze hersenen raken, ze verzámelen zich daar ook in bepaalde delen. Om welke delen van ons brein gaat het? Wat zijn de gevolgen? En kan je er iets tegen doen? HLN-wetenschapsjournalist Martijn Peters vroeg het aan wetenschapper Kenneth Vanbrabant.
  2. Neurologische aandoeningen zijn wereldwijd belangrijkste oorzaak van ziekte: “Meer dan 1 op de 3 getroffen blijkt uit onderzoek”
    3

    Neurologi­sche aandoenin­gen zijn wereldwijd belangrijk­ste oorzaak van ziekte: “Meer dan 1 op de 3 getroffen blijkt uit onderzoek”

    Neurologische aandoeningen zijn nu de belangrijkste oorzaak van ziekte en invaliditeit wereldwijd meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dat blijkt uit een nieuwe studie in The Lancet Neurology genaamd de ‘Global Burden of Disease, Injuries, and Risk Factor Study (GBD) 2021'. In 2021 leefden er maar liefst 3 miljard mensen op aarde met een neurologische aandoening tonen de nieuwe cijfers. “Het is belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat hersengezondheid beter wordt begrepen, gewaardeerd en beschermd”