Het eeuwenoude standbeeld werd in 2011 gestolen in Rome en teruggevonden in een Brusselse antiekgalerie. De Algemene Directie Economische Inspectie van de FOD Economie overhandigde het beeld woensdag in Brussel officieel aan de Italiaanse autoriteiten, vertegenwoordigd door het "Comando Carabinieri Tutela Patrimonio Culturale".
Volledig scherm
Het eeuwenoude standbeeld werd in 2011 gestolen in Rome en teruggevonden in een Brusselse antiekgalerie. De Algemene Directie Economische Inspectie van de FOD Economie overhandigde het beeld woensdag in Brussel officieel aan de Italiaanse autoriteiten, vertegenwoordigd door het "Comando Carabinieri Tutela Patrimonio Culturale". © BELGA

Belgische autoriteiten overhandigen gestolen onthoofd Romeins beeld terug aan Italianen

De Belgische autoriteiten hebben woensdag hun Italiaanse collega's een Romeins beeld uit de 1ste eeuw voor Christus terug bezorgd dat in 2011 in Rome was gestolen en dat zich in een Brusselse antiekgalerie bevond. "De teruggave is het concrete resultaat van de inspanningen van de Economische Inspectie in de strijd tegen kunsttrafiek voor het witwassen van geld of de financiering van criminele of terroristische activiteiten", zo meldt de FOD Economie in een persbericht.