Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Vlaamse overheid trekt half miljard aan compensaties uit voor eigenaars zonnepanelen

De Vlaamse regering heeft de compensatieregeling toegelicht die ze voor ogen heeft voor eigenaars van zonnepanelen. Die zagen met het schrappen van de terugdraaiende teller, vrijdag door het Grondwettelijk Hof, het rendement van hun investering in zonne-energie zwaar aangetast. De Vlaamse overheid voorziet een half miljard euro aan compensatiepremies.

311 reacties

  • Wim Dhondt

    3 jaar geleden
    Ik wil geen compensatie. Enkel 15 jaar terugdraaiende teller zoals beloofd. Of een regeling zoals Wallonië.
  • Johnny Wackenier

    3 jaar geleden
    Weer een flater van onze Vlaamse regering .. de Bourgois regering was de oorzaak, de Demir-taks is het gevolg. En alle Vlamingen betalen meer belastingen. NVA heeft weer eens bewezen dat ze geen degelijk beleid kunnen voeren .. en over alle flaters van Jambon zullen we maar zwijgen zeker.
  • Dave Verschueren

    3 jaar geleden
    Arco is niet van de regering. Ga aankloppen bij de juiste instantie. Zeker met de werenschap dat ze goed gespijsde buitenlandse rekeningen hebben. En dan nog steeds moraalriddertje spelen. Zonnepaneeleigenaars hadden een deal met de regering. Het prosumententarief hebben ze al door de strot geduwd en nu dit. Mij hebben ze niet meer.
  • Mike Rodik

    3 jaar geleden
    toch grappig , belgie ... eerst eigen energie verkopen aan het buitenland, terwijl belastingen die centrales vervroegd hebben afbetaald, dan wijsmaken dat je zonnepanelen in je voordeel zijn en nu
  • Jennifer Peeters

    3 jaar geleden
    Geen belastinggeld voor Arco spaarders maar wel belastinggeld voor degenen die zonnepanelen hebben. Voor ons was het ook contractbreuk. Wij gingen ons geld ook met 100% zekerheid terugkrijgen. Waar kunnen wij een klacht neerleggen?