Een verpleger prepareert een vaccin.
Volledig scherm
PREMIUM
Een verpleger prepareert een vaccin. © Photo News

OVERZICHT. Een hobbelige vaccinatiecampagne: al meer datums geprikt dan vaccins

Met ups en downs, met gas geven en dan weer afremmen, met euforie en dompers: zo verliep de vaccinatiecampagne de voorbije weken. Nooit eerder werd ons land geconfronteerd met de enorme uitdaging om een hele bevolking te beschermen tegen corona. Het parcours was - en is - dan ook vrij hobbelig. Een overzicht.

13 reacties

  • Ken Grootjans

    3 jaar geleden
    Die vaccinatiecentra zijn te grootschalig opgevat. Een massale volkstoeloop zal het de virusoverdracht de hoogte injagen. Een vaccin is geen geneesmiddel, het wekt pas een natuurlijke immuniteit op, na 1 à 2 weken. In die tijdspanne zullen nog vele slachtoffers zullen vallen. Die vaccinatie eenheden (teams) zitten bovendien te dicht bij elkaar. Media experten die het nog grootschaliger (zoals bij vee) willen, spelen met onze gezondheid.
  • Kris Leynen

    3 jaar geleden
    Wereldkampioen verantwoordelijkheid ontduiken zijn onze beleidsmakers. Met verre voorsprong. Of het nu corona, zonnepanelen, belastingen of arco is
  • Maria Van Breda

    3 jaar geleden
    Ja Minister Vandenbroucke, inderdaad is België een klein maar ingewikkeld land. Leg dat uit aan buitenlanders. De zovele regeringen met teveel ministers van Volksgezondheid. Teveel Burgemeesters in Brussel, maar liefst 20, in het grote Parijs maar 1. Dan worden nog verschillende maatregelen genomen voor Vlaanderen, Wallonië èn Brussel. Het zou makkelijk zijn om1 maatregel voor het hele land te nemen. Zo zouden er ook minder flaters worden begaan.
  • Rik Bogaert

    3 jaar geleden
    Typisch Belgisch! Veel gepraat en weinig uitgevoerd! Foei aan de overheid!
  • oswald lambrecht

    3 jaar geleden
    Vandenbroucke, moet ontslag nemen,totaal onbekwaam