Mama Johanna en Axelle stonden hand in hand op het zebrapad, en werden 35 meter meegesleurd. "Axelletje was op slag dood", vertelt haar oma.
Volledig scherm
Mama Johanna en Axelle stonden hand in hand op het zebrapad, en werden 35 meter meegesleurd. "Axelletje was op slag dood", vertelt haar oma. © RV

“Denk aan Axelle en haar mama”: bestuurders onder invloed krijgen sleutelhanger met naam overleden kind

De bobsleutelhanger voor bestuurders die bij een alcoholcontrole negatief blazen, is algemeen bekend. Vanaf komend weekend geeft de politie ook een sleutelhanger aan wie te veel gedronken heeft, maar dan wel eentje met de naam van een in het verkeer overleden kind. De "niet-bobsleutelhangers" zijn een initiatief van de organisatie Ouders van Verongelukte Kinderen, met steun van het verkeersinstituut Vias.

36 reacties

  • Marie claire de bosscher

    3 jaar geleden
    mensen intimideren helpt niet, zwaar straffen misschien wel...
  • Danny Gijbels

    3 jaar geleden
    Gewoon veel strenger zijn. Dronken rijden bestraffen als iemand die schietend met een geweer over straat loopt, terwijl er andere mensen aanwezig zijn. Dronken rijden is perfect te vermijden en gebeurt niet per ongeluk. Als je doet omdat de remmingen dan minder zijn, tref dan de nodige maatregelen als je nog nuchter bent.
  • phil smedts

    3 jaar geleden
    Pure verspilling van belastingsgeld. Ik kan nu al voorspellen wat er met die dingen gaat gebeuren, ofwel zien ze dat als een trofee, waarmee ze aan hun maten kunnen aantonen hoe stoer ze wel zijn en hoeveel ze kunnen drinken, ofwel vliegt dat rechtstreeks in de vuilbak, omdat ze niet als onverantwoordelijke dronkenman/vrouw willen gebrandmerkt worden.
  • Wouter Van de Walle

    3 jaar geleden
    Laten we hopen dat het doet nadenken
  • Steven Aper

    3 jaar geleden
    Een goed glas drinken moet kunnen. Zolang daarna niet met de wagen moet gereden worden. Een BOB of taxi nemen zijn een must.