© LEN

Zes bushokjes vernield in twee straten

In twee nachten zijn maar liefst zes bushokjes vernield in Nieuwerkerken. Vijf maal sneuvelde een ruit, één keer werd het kader ernstig beschadigd.

len

Firmin Hendrix, die tegenover het bushokje in de Opperstraat woont, hoorde een luide slag rond half twaalf ‘s avonds. "Ik ben meteen opgestaan en gaan kijken, omdat ik dacht dat er iemand tegen mijn muurtje had gereden. Maar er was niets of niemand te zien. Pas 's ochtends stelde ik vast dat de ruit van het bushokje helemaal aan diggelen lag."

Vijfhonderd meter verder, ook in de Opperstraat, gebeurde precies hetzelfde. "En op de Tegelrijstraat zijn zelfs vier bushokjes beschadigd. Er is duidelijk sprake van opzet, want op twee plaatsen lijkt het zelfs dat het metalen kader met een hamer is ingedeukt”, zegt schepen van Openbare Werken Luc Vaes. “Deze vorm van zinloze agressie stoort mij mateloos. Er bestaat geen enkele aanleiding, al deze hokjes liggen in woonzones en er was ook geen fuif of andere evenement in de buurt. De politie onderzoekt nu de zaak, maar we vragen ook dat mensen die iets of iemand gezien hebben, zeker contact opnemen. De bushokjes zijn immers eigendom van de gemeente, dus wij draaien voor alle kosten op als de dader niet wordt gevonden."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer