De Bob-campagne is er dit jaar in de vorm van namen van overleden verkeersslachtoffers.
Volledig scherm
PREMIUM
De Bob-campagne is er dit jaar in de vorm van namen van overleden verkeersslachtoffers. © kos/Photo News/BOB

Dit jaar geen ‘Bob’-sleutelhanger, wel één met Nathan, Philippe, Axelle en andere slachtoffers van dronken bestuurders: “Ik hoop dat de naam van mijn zoon het leed concreter kan maken”

Ook chauffeurs die dronken achter het stuur zitten, krijgen voortaan een sleutelhanger. Maar daarop staat niet Bob. Wel Romina, of Olivier. Stuk voor stuk overleden kinderen en jongeren, slachtoffers van chauffeurs onder invloed van alcohol. Het is de sleutelhanger die je niét wilt krijgen. Ook de namen van Nathan, Philippe en Axelle bungelen vanaf dit weekend in het geel aan een metalen ringetje. Hun ouders getuigen: “Eigenlijk had je gehoopt dat je kind niet aan een sleutelhanger hoefde te hangen.”

9 reacties

  • Niemand

    11 maanden geleden
    Enkel een naam geen foto erbij hoe moet ik dit nu weten welke naam van de zovele op welke slachtoffer
  • Kim Van Puymbroeck

    3 jaar geleden
    Een dronken chauffeur weet niet wat hij in zijn handen krijgt,laat staan dat hij of zij ook maar enig benut heeft van wat dat ding is. Misschien een paar gele handboeien?? Dat zal een beter effect hebben.
  • Pascha Van Rossem

    3 jaar geleden
    We moeten ons de vraag stellen: hoe is het mogelijk dat iemand die al ettelijke keren is veroordeeld voor dronken rijden, rijden zonder rijbewijs, ... nog steeds op de weg te vinden is achter het stuur? Uitspraak v/d rechter: rijbewijs inleveren terwijl hij al geen rijbewijs meer heeft ... dit terwijl een brave burger voor een parkeerovertreding harder wordt aangepakt.
  • James Holden

    3 jaar geleden
    Met alle respect voor de slachtoffers maar dit is een enorme verspilling voor niks. 99% van de dronkaards gooien dat ding weg zodra de politie verdwenen is. Net als die Bob-sleutelhangers trouwens.
  • Pascal Gustin

    3 jaar geleden
    Geef dat geld aan de slachtoffers.