AFP
Volledig scherm
© AFP

“Trump moet 2 weken krijgen om verdediging voor afzettingsproces voor te bereiden”

De Republikeinse leider in de Senaat Mitch McConnell wil dat de voormalige Amerikaanse president Donald Trump twee weken de tijd krijgt om zich voor te bereiden op een afzettingsproces. Dat zei hij volgens Politico vandaag tegen partijgenoten. Trump zou advocaat Butch Bowers ingehuurd om hem te verdedigen bij het aanstaande afzettingsproces in de Senaat. Een bron zegt dat de voormalige medewerker van de regering van George W. Bush Trump zal bijstaan. Bowers heeft nog niet gereageerd.

7 reacties

  • P Van Haute

    3 jaar geleden
    Trump is een geniaal strateeg ! laat me niet lachen groot blunder boy ja.
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Ik heb nochtans verschillende keren op amerikaanse zenders gehoord en ook in HLN gelezen dat een gewone meerderheid in de senaat volstaat om Trump te bannen voor de volgende presidentsverkiezingen. Soit een geniaal strateeg is Trump zeker niet anders hij had nog gezwegen over zijn plannen om een nieuw partij te starten. Na het verlies van het presidentschap, huis en senaat en de mogelijke aanslag op Pence door Trumpaanhangers zullen de Republikeinen maar al te graag instemmen met impeachment
  • Mike Depoorter

    3 jaar geleden
    @karel dillen: Impeachment is nog steeds zeer belangrijk! Iemand die impeached is in de US kan nooit meer eender welk publiek ambt opnemen. Hij zou dus na een impeachment niet alleen uitgesloten zijn om ooit nog president te worden (en kan dus niet voor 2024 gaan), maar zal bijvoorbeeld ook nooit senator of minister of zelfs postbode kunnen worden!
  • DIRK VAN DESSEL

    3 jaar geleden
    Trump is een geniaal strateeg !
  • Gino De Neef

    3 jaar geleden
    Scheepsvertoning. Opnieuw afzetting zonder bewijs!