Mitch McConnell, leider van de Republikeinen in de Senaat (links) en zijn Democratische tegenhanger Chuck Schumer
Volledig scherm
Mitch McConnell, leider van de Republikeinen in de Senaat (links) en zijn Democratische tegenhanger Chuck Schumer © REUTERS

Republikeinse senatoren willen afzettingsproces Trump uitstellen tot midden februari

De Republikeinen in de Amerikaanse Senaat willen het impeachmentproces tegen oud-president Donald Trump uitstellen tot midden februari. Dat zei Mitch McConnell, leider van de Republikeinen in de Senaat, donderdag. Dat uitstel geeft de verschillende partijen genoeg tijd om de zaak voor te bereiden, aldus McConnell. Hij gaf ook aan dat hij die manier van werken heeft voorgesteld aan Chuck Schumer, die de Democratische fractie in de Senaat leidt.

10 reacties

  • P Van Haute

    3 jaar geleden
    Afzetten hoeft niet meer maar straffen voor de rest van zijn leven kan wel, hem geen mogelijk geven om nog eens president te worden of ander ambt uit te oefenen dat is de bedoeling.
  • Steven De Baerdemaeker

    3 jaar geleden
    Het impeachen van Trump gaat verder, dan Trump veroordelen en opsluiten. Het gaat om te voorkomen dat toekomstige presidenten ook aanzetten tot geweld.
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    De afzettingsprocedure procedure is er om z’n kandidaatschap te vernietigen zodat hij geen enkel politiek mandaat nog kan uitoefenen
  • Gerd Peeters

    3 jaar geleden
    Euh, ik dacht dat die geen president meer was, hoe kunnen ze hem dan nog afzetten.
  • Andre callens

    3 jaar geleden
    Als Mc Connel meewerkt aan de afzetting en Trump een nieuwe partij sticht , dan zullen de republikeinen enkel kleiner worden , misschien wel de tweede of derde partij en nooit nog een president kunnen leveren.