"Dankzij de inzet van bodycams verhogen we de transparantie van onze werking", zegt politiechef Patrick Boel van de politie in Ronse.
Volledig scherm
"Dankzij de inzet van bodycams verhogen we de transparantie van onze werking", zegt politiechef Patrick Boel van de politie in Ronse. © Ronny De Coster

Politie gaat duizenden bodycams aankopen om interventies te filmen

BInnenlandDe federale politie lanceert een openbare aanbesteding om 2.900 bodycams aan te kopen. Dat schrijft De Tijd. Die aanbesteding zal ook toegankelijk zijn voor lokale politiezones. De camera’s worden de komende jaren in gebruik genomen om interventies te filmen. Daarmee komt het gebruik van bodycams in België echt goed op gang.

24 reacties

  • Marie Vanakker

    3 jaar geleden
    wim CLAES Ja en liefst met twee pixels zodat ze amper het verschil zien tussen een konijn en een paard op de beelden. Dat laat wat ruimte voor interpretatie in de rechtbank.
  • marc Deglin

    3 jaar geleden
    voor 20 euro heb je in chin al een heel goeie bodycam.
  • Maxime Horemans

    3 jaar geleden
    Bodycams zijn goed voor de ordediensten hun werkterrein op de kaart te zetten. maar als ze iemand ongevraagd gaan filmen zonder dat de persoon in kwestie nog op de hoogte is gesteld zou dit een staartje krijgen op basis van de privacy wetgeving.
  • wim CLAES

    3 jaar geleden
    Zo goedkoop mogelijk, zwartwit camera's bvb.
  • Fredien Vandervekens

    3 jaar geleden
    Om de "cineasten en regisseurs" aan de "overzijde" een "plaats onder de zon" te geven.