©  BELGA

Di Rupo: “Kappers kunnen midden februari open als cijfers blijven zoals ze nu zijn”

De kappers, die sinds november gesloten zijn, zouden half februari kunnen heropenen “als de cijfers op het huidige plateau blijven” en met strikte gezondheidsprotocollen. Dat heeft Waals minister-president Elio Di Rupo vrijdagochtend gezegd in Matin Première op de RTBF-radio.

Bron: BELGA

Net als zijn collega van de Franse gemeenschap zal Elio Di Rupo op het Overlegcomité vrijdag pleiten voor duidelijke perspectieven voor de sectoren die nog door de crisis worden getroffen.

“Het is dringend nodig om vooruitzichten te bieden aan de contactberoepen. Ik pleit voor 15 februari, op voorwaarde van een gunstige gezondheidssituatie”, zei ook minister van Economie Pierre-Yves Dermagne op Bel RTL.

Die laatste verdedigde ook het verbod op niet-essentiële reizen dat op tafel zal komen op het Overlegcomité. “De bedoeling is om het verbod in de tijd te beperken, om ervoor te zorgen dat het geldig blijft tot 1 maart”, tot na de krokusvakantie. Hij pleitte ook voor steun voor de toeristische sector via compenserende maatregelen.

“Ik heb een steunmaatregel ingediend om bedrijven in de sector in staat te stellen hun personeel te behouden, mee gefinancierd door RVA. Er ligt een voorstel op tafel om de reissector te helpen het hoofd te bieden aan de uitdagingen.”