"Het worden moeilijke tijden voor alle overheidsniveaus", zegt Wim Dries, burgemeester van Genk en voorzitter van de VVSG.
Volledig scherm
"Het worden moeilijke tijden voor alle overheidsniveaus", zegt Wim Dries, burgemeester van Genk en voorzitter van de VVSG. © Borgerhoff

Grote onzekerheid bij steden en gemeenten over financiële toekomst

BinnenlandEr heerst bij de steden en gemeenten in Vlaanderen grote onzekerheid over hun financiële toestand in 2021 en de komende jaren. Dat blijkt uit een bevraging die de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) deed bij de financieel directeurs in steden en gemeenten. VVSG vraagt aan de andere overheden om de lokale besturen te blijven steunen.

7 reacties

  • Maritza Godoy

    3 jaar geleden
    Misschien extra hoge gemeente taksen vragen aan eigenaars van hun huizen. Ook van de gewone burgers.
  • Ibn Marouf

    3 jaar geleden
    Misschien beter veel minder verkwisten?
  • Ives Ameel

    3 jaar geleden
    We horen ze al afkomen massaal de zelfstandigen helpen en dat de werkende bevolking laten opdraaien voor de kosten.
  • piet devlieger

    3 jaar geleden
    Het overgrote deel van de gemeenten heeft het geld door deuren en ramen gegooid, want alles ging goed. Lenen geen probleem en nu beginnen janken dat het niet meer gaat. Ik heb altijd het principe gevolgd van de goede huisvader, niet lenen, geld uitgeven als je het hebt en als het moet en nog wat reserve houden. De politici hebben geen probleem met schulden, eer die terugbetaald moeten worden zijn ze al met goedbetaald pensioen of kunnen ze niet aansprakelijk worden gesteld.
  • eddy buttiens

    3 jaar geleden
    Al beginnen met de zitpenningen te verlagen. Zeker voor raadszittingen die nog geen uur duren.