cottonbro via Pexels
Volledig scherm
PREMIUM
© cottonbro via Pexels

Nieuwe televisie nodig nu Telenet analoge tv stopzet? Onze techexpert vertelt hoe je de beste smart-tv kiest

Is jouw oude beeldbuis aan vervanging toe nu Telenet vanaf maart een einde maakt aan televisie kijken via de gewone kabel, maar geen idee hoe te beginnen aan je zoektocht? Onze techexpert legt uit waar je allemaal moet op letten als je een smart-tv wil kopen. Voor welk merk kies je? Wat betekenen afkortingen als 4K, OLED en QLED? En vooral: wat krijg je voor welk budget?

18 reacties

  • Jean Gobin

    3 jaar geleden
    verbruik digicorder+tv =100W uitgelezen van slimme meter.
  • bob jansens

    3 jaar geleden
    niet alle "digitale" TV's die destijds verkocht werden zijn geschikt voor DVB-C (kabel) de eerste generatie(s) ondersteunen enkel DVB-T (gewone antenne) en soms ook DVB-S (satelliet).
  • Andy Staelens

    3 jaar geleden
    Hilkens Björn: wat ji doet is je tv smart maken, dus heb je een "smart" tv, of je nu wil of niet. :)
  • Björn Hilkens

    3 jaar geleden
    Ik heb een Android TV decoder van Proximus, dus ik heb geen smart tv nodig. Kodi en een VPN erop, dan kan je zenders van over de hele wereld kijken.
  • Bart De Groote

    3 jaar geleden
    Je kan perfect blijven je oude toestel gebruiken, ook als je geen decoder hebt of wil. Quasi alle toestellen < 15 jaar oud hebben een zogenoemd "CI+ slot". Daarvoor kan je bij Telenet een kaartje kopen, en dan gebeurt de digitale decodering door je eigen TV. Dat kaartje is een EENMALIGE kost van ongeveer 65 euro. Dan werkt alles weer als "vanouds", maar wel digitaal, dus met een betere beeldkwaliteit. De meer recentere toestellen (< 7 jaar) kunnen ook zelf opnemen op een externe USB harddisk.