Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie. © AFP

Zullen vaccins voldoende bescherming bieden tegen de nieuwe varianten?

Er wordt enorm veel gediscussieerd over de nieuwe coronavarianten en of onze huidige vaccins voldoende bescherming ertegen zullen bieden. Wetenschappers van over de hele wereld zijn volop op zoek naar antwoorden op deze vraag. Dit is wat we tot nu toe weten.

13 reacties

  • raymond van der craen

    3 jaar geleden
    Jongens alles is toch veilig. Zeg dat Vandamme het gezegd heeft.
  • Gustave Olbrechts

    3 jaar geleden
    Deze vaccins zijn aan een snel tempo gemaakt , met goede bedoelingen. Maar of dit het wondermiddel is dat geloof ik niet. Die mutaties daar zijn we (nog) niet tegen bestand. Dit zal nog zeker een jaar of 2 onderzoek vragen. En de mondmaskers , daar zullen we nog wel een jaar of 2 moeten leren mee leven. Anders gaan er nog veel sterven en zijn we niet aan de laatste lockdown.
  • Albert Gysels

    3 jaar geleden
    Luc Van Bogaert; en het griepvirus-vaccin helpt maar voor 40 a 50 procent. Dus nutteloos. Ik geloof al die bulletins van 90% effectief niet en zal het nooit geloven tenzij na een jaar of 10..maar dan heeft het menselijk lichaam covid-19 allang overwonnen.
  • Luc Van Bogaert

    3 jaar geleden
    Elk virus muteert, dus ook Covid-19, dat is helemaal niet abnormaal. Jaarlijks moet ook de griepprik aangepast worden aan het gemuteerde griepvirus. Best mogelijk dat wij jaarlijks zulke hernieuwde vaccinatie nodig zullen hebben.
  • ludo sprangers

    3 jaar geleden
    Het zal zijn als bij de griepspuit die we tot heden kennen! Treedt er een andere variant op die niet in het vaccin zit dan helpt het niet! Hopelijk blijft antibiotica helpen voor andere aandoeningen want dan staan we nog verder van huis! Maar hopen dat we binnen enkele maanden weer iets normaler kunnen leven!