Het acteerwerk van James Corden in 'Prom' werd niet op prijs gesteld.
Volledig scherm
Het acteerwerk van James Corden in 'Prom' werd niet op prijs gesteld. © Ryan Murphy

Mogen hetero’s nog homoseksuele personages spelen? De meningen in Hollywood zijn verdeeld

FilmMogen hetero’s nog homoseksuele personages spelen? Daar heerst tegenwoordig heel wat onduidelijkheid over. Er is in Hollywood namelijk een heus debat ontstaan rond de vertolking van personages die minderheidsgroepen vertegenwoordigen. 

38 reacties

  • Franco Bolli

    3 jaar geleden
    Sommige acteurs/actrices moeten kilo's bijkomen of afvallen of trainen. Gaan we dan gewoon een dikkertje nemen of een spriet? Het gaat over inleving, over persoonlijke uitstraling die net dat personnage geloofwaardig maakt. Zoals altijd helt (politieke) correctheid al snel over naar het absurde. Neem nu de film '300'... de sixpacks zijn digtiaal toegevoegd. Wat is daar mis mee. Film is verhaal, een avontuur, weg van het dagelijkse. Uiteraard ben ik tegen blackfaces of whitefaces...
  • Freddy De Vos

    3 jaar geleden
    Ja, sommige acteurs kunnen zich goed inleven in een rol. Dus ja, liever een goede acteur die een rol vertolkt.
  • Ronny Dekimpe

    3 jaar geleden
    Als je als heteroman een homoscene wil spelen of omgekeerd. En dan? Het gaat hem op de acteerprestatie. Ik vind het net goed dat er in meerdere films dit thema aan bod komt. Wie dit nog als taboe aanziet, tjonges toch. En wie het ook mag spelen, maakt mij niet uit. Bekijk het positief. Bekijk het als een solidariteit voor mensen met een andere geaardheid, maar die nog steeds mens zijn en blijven. Verlies dit niet uit het oog.
  • Roeland Van de Wal

    3 jaar geleden
    Gert Verhulst zette de toon.Waarom gebruikte die geen echte hond?Die beestjes zullen zich serieus gediscrimineerd voelen.
  • DIRK VAN DESSEL

    3 jaar geleden
    Mogen holebi's nog hetero rollen spelen ?