Donald Trump trok deze week de deur van het Witte Huis achter zich dicht.
Volledig scherm
Donald Trump trok deze week de deur van het Witte Huis achter zich dicht. © AFP

Impeachmentverklaring tegen Trump gaat maandag naar Senaat

UPDATEHet afzettingsproces tegen voormalig president Donald Trump in de Amerikaanse Senaat begint in de week van 8 februari. Dat heeft de leider van de grootste fractie, de Democraat Chuck Schumer, vrijdag in de Senaat bekendgemaakt.

21 reacties

  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    De bedoeling ervan is om trump geen enkele kans meer tegen opeen politiek mandaat
  • heinz wolf

    3 jaar geleden
    Voor alle duidelijkheid, impeachment betekend in dit geval "klacht indienen voor begane misdrijven". Trump is niet meer president, dus kan men hem ook niet meer ontheffen. Maar als hij veroordeeld wordt zal hij normaliter nooit meer voor een openbaar ambt mogen kandideren want het zou voor de tweede keer zijn tijdens een en dezelfde ambtsperiode.. Hopelijk!
  • Kevin Noël

    3 jaar geleden
    De democraten hebben Trump nooit een kans gegeven hopelijk houden de republikeinen dit tegen zoniet zullen ze vele kiezers verliezen.
  • vanfleteren diederik

    3 jaar geleden
    Toen Trump in 2016 verkozen werd, werden aanzetten tot geweld en opstand in de media bejubeld. Twee maten twee gewichten.
  • André Sneddam

    3 jaar geleden
    Wanneer begint de impeachment procedure tegen Biden die gisteren geweigerd heeft de plunderingen van officiele gebouwen in o.a. Seattle en Portland geweigerd heeft te veroordelen en dus goedgekeurd heeft?