© An Nelissen

Maaseik schrapt gratis hondenpoepzakjes na vermeend misbruik (oproep)

Het bestuur van Maaseik introduceerde vijf jaren geleden op diverse plaatsen in de gemeente de gratis hondenpoepzakjes die van de daarvoor voorziene houders konden gehaald worden. Maar nu komen ze daar op terug. “We stelden vast dat de zakjes tegen een hoog tempo verdwenen. Het gerucht deed de ronde dat mensen ze gebruikten als diepvrieszakjes of voor andere doeleinden”, luidt het op de gemeentewebsite. “Als ze bijgevuld werden, gebeurde het dat ze ’s anderendaags al leeg waren.”

ppn

De zakjes kosten de gemeente jaarlijks 2.500 euro, zonder de kosten van de personeelsinzet mee te tellen. Door deze nieuwe maatregel volgen ze in Maaseik het principe van de vervuiler betaalt.

“We willen aantonen dat het hondenbaasje nog altijd verantwoordelijk is voor het opruimen van de ontlasting van zijn huisdier.” De middelen die met deze maatregel vrijkomen, gaan aan andere doeleinden besteed worden.

Heb jij ooit hondenpoepzakjes voor andere doeleinden gebruikt? Laat het ons weten via hier@reageren.be. Vergeet zeker je naam en telefoonnummer niet te vermelden. Alvast bedankt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer