Beeld ter illustratie. Zo mag het in de toekomst dus niet meer. De klant moet minimaal een chirurgisch mondmasker dragen, de kapper mogelijks zelfs een FFP2-masker.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Zo mag het in de toekomst dus niet meer. De klant moet minimaal een chirurgisch mondmasker dragen, de kapper mogelijks zelfs een FFP2-masker. © Photo News

Verplichte registratie, buiten wachten en ramen en deuren open: 9 strenge regels voor kappers

Het Overlegcomité heeft beslist dat de kappers opnieuw mogen openen op 13 februari, als de coronacijfers dan “goed genoeg” zijn. De heropening gebeurt onder uiterst strikte voorwaarden. Kappersfederatie Febelhair noemt die voorwaarden alvast praktisch en financieel moeilijk haalbaar. De Belgische Beauty Federatie (BBF) is nog scherper, die noemt de voorwaarden “absurd”.

96 reacties

  • Stijn Meyers

    3 jaar geleden
    Doe alles aub terug open. Corona of niet maakt geen verschil
  • Dany Corremans

    3 jaar geleden
    Haha nog effe en iedereen in zijn voertuig moet met alle vensters open rijden . Het wordt hier gekker met de dag . Nog meer reden om boetes uit te schrijven .
  • De Cuyper Wim

    3 jaar geleden
    Snap Febelhair hun commentaar niet over "investeringen". 9 Regels, enkel de CO2-meter is een investering en dan nog niet een heel dure. Al de rest kost niets, maskers moesten daarvoor ook al gedragen worden. Of is dat om al te beginnen te lobbyen voor extra steun, zeg dat dan gewoon
  • Francois Sals

    3 jaar geleden
    openen kan niet ,veel te gevaarlijk en belachelijke regels.onze dochter heeft een schoonheids instituut ,dames komen voor lichaams behandeling , dus bij wijze van spreken ...kleren uit !! behandelen met handschoenen kan niet ! verluchten met ramen en deuren open !! na de behandeling kleren terug aan en richting dokter zeker !! Kan De Croo de druk niet meer aan ?, gaat hij Wilmés achterna ?...dan komt de volgende golf van besmettingen eraan hoor .
  • Alfons Schepers

    3 jaar geleden
    Het is de kappers gegund, maar mij zien ze er nog niet. Voorlopig nog "coupe tondeuse"..!