Joe Biden bij de ondertekening van het decreet dat de VS weer binnenloodst in het klimaatakkoord van Parijs
Volledig scherm
PREMIUM
Joe Biden bij de ondertekening van het decreet dat de VS weer binnenloodst in het klimaatakkoord van Parijs © AFP

De handtekening die Europa 26 miljard bespaart: VS onder Biden weer in klimaatakkoord

Dat Joe Biden de VS weer binnenloodst in het klimaatakkoord van Parijs, is van groot symbolisch belang. Maar het bespaart ons ook veel geld. Om de wereldwijde opwarming onder de twee graden te houden, zou Europa 26 miljard euro extra van zijn bruto binnenlands product verliezen als de Amerikanen aan de kant blijven staan.

31 reacties

  • Miguel Leboucq

    3 jaar geleden
    Nog een bewijs dat al dat milieu/klimaatgedoe vooral een economisch wapen is waarmee bepaalde lobby's en politici miljarden gaan binnenrijven. Doe de mensen panikeren en ze zijn bereid voor alles veel meer te betalen.
  • Lucien Switten

    3 jaar geleden
    Veel geblaat en weinig wol. De US zullen net zoveel CO2 uitstoten als onder Trump, alleen gaan ze nu officieel wel moeite doen (en onofficieel doen ze gewoon verder, net zoals alle landen die getekend hebben).
  • mutley dastardly

    3 jaar geleden
    Ik denk dat het instappen in het klimaatakkoord net veel jobs gaat opleveren in de VS. Er moet veel gebouwd gaan worden - en laten nu net de regio's waar men kolen delft deze zijn waar veel wind is. Domheid heeft geregeerd in de VS met Trump en zijn kortzichtigheid - gas en olie zijn niet eindeloos. Het zal moeten - nu gascentrales of kolencentrales om tekorten aan te vullen blijven nodig. Maar het veel minder - dan nu. Dat is zo duidelijk als wat. Het is dat of we worden gewoon gekookt.
  • Gudo Courtois

    3 jaar geleden
    Joepie indien we veel betalen wordt het opnieuw frisser op aarde! Sic!
  • dwight de rijcke

    3 jaar geleden
    De handtekening die miljoenen jobs kost in de Verenigde Staten