Premier Alexander De Croo (Open Vld)
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Alexander De Croo (Open Vld) © BELGA

RECONSTRUCTIE. Hoe Overlegcomité besliste over reisverbod en heropening kappers: “Allez, maar de 14de is het Valentijn!”

Hoe kwam het overlegcomité gisteren tot de data en normen voor versoepelingen? Want ook al waren de grote lijnen voorspeld -zelfs de hardnekkigste reizigers zullen hun valies nog tot minstens 1 maart mogen opbergen- de manier waarop de beleidsmakers tot die beslissingen kwamen, kende opmerkelijke kronkels. Zoals het feit dat we vanaf half februari mogelijk terug naar de kapper kunnen. De Croo stelde 15 februari voor, Crevits pitste er nog 2 dagen af - in naam van Sint-Valentijn. Een gedetailleerde reconstructie van de gesprekken.

  1. Twee jaar na dood van baby in crèche ’t Sloeberhuisje wil parket vader van uitbaatster voor assisen wegens doodslag

    Twee jaar na dood van baby in crèche ’t Sloeber­huis­je wil parket vader van uitbaat­ster voor assisen wegens doodslag

    Het parket wil Roxan V., de vader van de uitbaatster van kinderdagverblijf ‘t Sloeberhuisje in Gent, vervolgen voor doodslag op een zes maanden oude baby. De man schudde het meisje in februari 2022 zo hard door elkaar dat ze nadien in het ziekenhuis overleed aan een hersentrauma. En dat deed hij volgens de speurders met de intentie om te doden. Maar volgens Kris Vincke, de advocaat van V., was dat niet het geval: “Voor ons is het duidelijk dat de man nooit de bedoeling had om de baby te doden.”
    Gent
  2. Open oorlog bij de Nationale Loterij: volgens de één roept, rookt en drinkt CEO Jannie Haek op kantoor, de ander noemt dat pertinente leugens
    PREMIUM
    16

    Open oorlog bij de Nationale Loterij: volgens de één roept, rookt en drinkt CEO Jannie Haek op kantoor, de ander noemt dat pertinente leugens

    Er woedt een open oorlog bij de Nationale Loterij. De vakbonden stuurden de raad van bestuur een officiële klachtenbrief over topman Jannie Haek (58). Hij wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Hij staat neus aan neus tegen je te roepen en noemt je dom in het bijzijn van anderen”, zegt een werknemer aan HLN. Wij kregen nog tien mails binnen van personeelsleden - met vooral forse kritiek, maar ook steun voor Haek. Wat is er aan de hand?