Florian Van Eenoo photonews
Volledig scherm
© Florian Van Eenoo photonews

Groot burgeronderzoek naar droogte en hitte in Vlaamse tuinen

CurieuzeNeuzen lanceert vandaag een nieuw burgeronderzoek naar de hitte en droogte van Vlaamse tuinen in de zomer. Universiteit Antwerpen en de krant De Standaard, die achter het project zitten, zoeken 5.000 Vlamingen die een sensor willen plaatsen in hun tuin.

11 reacties

  • Luc Verstraelen

    3 jaar geleden
    Zijn dat die zelfde schriftgeleerden die een meter in onze regenwaterputten gingen plaatsen om te controleren wanneer en hoeveel regenwater we verbruiken?
  • Andre Van Royen

    3 jaar geleden
    Veel mensen spuiten bij het water geven hun planten nat i.p.v. water te geven aan de wortel. Hierdoor verdampt een massa water. Regelmatig een spot op TV, hoe correct water geven aan planten, zou dit al kunnen verhelpen.
  • Joel Vandermeeren

    3 jaar geleden
    Nog nooit is hier een druppel water op de gazon gegaan. Als je dan onze overbuur ziet 1 dag zon en de sproeiers staan de hele dag te draaien. Toch is onze gazon nooit kapot gegaan. De moestuin wordt wel af en toe bewatert met regenwater.
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Dan gaat de watergroep ook komen met een digitaal meterke om ons te treiteren en te bepalen wanneer we ons patatten en groenten mogen wassen
  • Johan hendrickx

    3 jaar geleden
    Nog meer big brother? Uit mijnen hof blijven ze uit!