Wanneer de winkel opengaat, is er al een volledige werkdag gebakken: 24 uur in het leven van de warme bakker

Straks verkiest Het Nieuwsblad – of beter: u, de lezer – de Beste Bakker van Vlaanderen. De bakkersstiel: de buitenwereld ziet hem als beenhard, de bakker zelf ziet hem als de schoonste die er bestaat. Een stiel die rap verandert, in elk geval. Een bakkerij vroeger, dat was mijnheer aan de bakoven en mevrouw achter de comptoir. Een goeie bakkerij nu, dat is een gesmeerde kmo. Enter Thomas Van Hoorick, bakker van de zevende generatie, sinds 1855 op dezelfde hoek van hetzelfde kerkplein. Hij heeft traditie te over, maar zijn neus wijst naar de toekomst. Wij volgden hem, zagen duizend broden uit de oven rollen en plateaus vol pateekes over de toonbank gaan, en kregen inkijk in die – schone én harde – stiel. Dit zijn 24 uur uit het leven van de bakker.

Tekst: Jesse Van Regenmortel
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer