© rr

© Jozef Croughs

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Jenny (83) loopt heupbreuk op door botsing met scootmobiel: “Dat madammeke kan daar ook niks aan doen”

Bejaarde vrouw rijdt bejaarde vrouw aan met scootmobiel: het klinkt banaal, maar voor Jenny Van Gastel (83) uit Deurne is het bittere ernst. Ze liep een heupbreuk op en ligt in het ziekenhuis. Maar ze is niet rancuneus. “Dat madammeke kan daar ook niks aan doen, hè.”

dennis van damme

Ze wordt 84 in april, en onlangs liet ze nog een schouderprothese plaatsen en een kankergezwel wegsnijden. Nu ligt ze opnieuw in het ziekenhuis. Altijd is Jenny voorzichtig, als ze met haar rollator de deur uitgaat. Ook als ze ’s zaterdags naar de markt gaat op het Wim Saerensplein in Deurne, praktisch voor haar deur.

Maar zaterdagochtend liep het mis. Ze werd aangereden door een andere dame, bijna even oud als zijzelf, in een elektrische scootmobiel. “Die was verblind door de zon”, vertelt Jenny van op haar ziekenhuisbed in het AZ Monica in Deurne. “Ik had net kipfilet gekocht en wou aan de rest van mijn ronde beginnen. En plots was die dame daar. Het was gebeurd voor ik het wist. Daar lag ik dan. De mensen rond mij belden direct een ambulance. Ik wilde niet mee, maar ik kon mijn voet niet bewegen. Ik moest wel.”

Jenny’s heup bleek gebroken. “Ik heb veel pijn. Morgen (maandag, red.) word ik geopereerd. Maar ze moeten eerst nog stukken bestellen.”

Jenny kent de dame die haar aanreed niet. Maar ze is niet boos. “Dat madammeke kan daar ocharme ook niet aan doen, hè. Ze was helemaal over haar toeren. En ze reed ook helemaal niet snel. Ze heeft mij gewoon niet gezien. Ik ben eerder kwaad op mezelf. Ik pas altijd goed op, ben zó voorzichtig. En toch is dit gebeurd. Maar ja, ’t is nu zo.”

Volgens de politie raakte de dame in haar scootmobiel, een vrouw van 81, niet gewond. “Maar het klopt inderdaad dat ze erg overstuur was”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Onze mensen hebben haar bijgestaan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER