BELGA
Volledig scherm
© BELGA

WK in Oostende ter discussie: “Alles is mogelijk. Ook een afgelasting”

VeldrijdenHet WK veldrijden in Oostende is plots in de ban van het coronavirus. Na vijftien gevallen met de erg besmettelijke Zuid-Afrikaanse variant van het virus vraagt burgemeester Bart Tommelein zich af of het WK wel kan plaatsvinden. Als dat wel zo is, zullen de veiligheidsmaatregelen erg worden aangescherpt. Deze ochtend kwam er wel goed nieuws: de stad Oostende communiceerde dat het niet om een massale uitbraak gaat. 

93 reacties

  • Eduard Dierckx

    3 jaar geleden
    Niet de eerste maal dat Tommelein in eigen voet schiet, het WK veldrijden stopzetten zonder deftige reden terwijl hij voor de rest alles door de vingers ziet zoals voetbal, toeristen op de dijk en de veerboot verbindingen naar Engeland waar de virus variant heerst.
  • ronny cuypers

    3 jaar geleden
    Leg dan het voetballen maar stil. Daar staan al die pipo's naast het veld zonder mondmasker. Ze gaan zelfs ook nog handjes schudden. Bij het veldrijden heeft iedereen die niet in de race zit braafjes een masker op.
  • Dirk Van Den Bossche

    3 jaar geleden
    Veldrijden is zeer veilig. In gans seizoen nog geen enkele positieve. Normaal , de renners geven op het podium elkaar een vuistje met mondmasker. In het voetbal vliegen ze elkaar rond de nek zonder mondmasker bij een doelpunt. Daarom zijn er dus besmettingen in het voetbal. Als het een gans seizoen kan , waarom zou het de dag van het WK niet kunnen. Mensen die niets van sport af weten kennen voor alles maar 1 woord : afschaffen
  • James Williams

    3 jaar geleden
    WK moet absoluut plaatshebben. Zoals Van Aert zegt is het veldrijden tot nu volledig veilig verlopen.
  • Sam Bedfort

    3 jaar geleden
    Tommelein moet zich temidden van zijn zonnepanelenschandaal even laten opmerken, op een voor hem, positieve manier. Hij neemt wel weer het plezier van een heel pak mensen af. Pak de besmettingshaarden aan, ipv een evenement af te gelasten, waar alleen negatieve bubbels rondrijden. Ze fietsen reeds een gans seizoen rond, maar Tommelein voelt zich geroepen o m de boel weer af te gelasten.