©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Bekerhouder Telenet Giants Antwerp met de billen bloot: “Dit is beschamend”

Telenet Giants Antwerp zal de Beker van België geen derde opeenvolgende keer winnen. Oostende was in de kwartfinales een maatje te groot. Ook Kangoeroes Mechelen, Okapi Aalst en Leuven mogen zich opmaken voor de halve finales.

Patrick Ceulemans

LEES OOK: Mechelen, Leuven en Oostende vervoegen Aalst in halve finales Beker van België basketbal

Wie dacht dat Telenet Giants Antwerp na de 64-55-nederlaag in de heenmatch nog een kans maakte op een plaats in de halve finale kwam bedrogen uit. De Sinjoren kwamen zonder fighting spirit aan de opworp en misten de start compleet. Sterling Gibbs was niet op de afspraak en ook ­Stephaun Branch en Dave ­Dudzinski acteerden steriel. ­Gevolg: 7-23 na het eerste kwart.

“Dit is beschamend”, foeterde coach Christophe Beghin. “Als je een kans op kwalificatie wil ­maken, kan je je zo’n start in ­defense niet permitteren.”

“Volledig akkoord”, knikte ­Vincent Kesteloot. “We acteerden te nerveus en hadden te ­weinig balcirculatie. Tegen een uit­gekookt Oostende betaal je dat cash. Oké, we hebben een jonge selectie, maar we mogen ons daar niet blijven achter verschuilen.”

Halfweg keken de Giants tegen een 21-39-achterstand aan. In de tweede helft was er wel wat inzet bij Telenet Giants Antwerp en ­gelukkig voor de Sinjoren viel Oostende viel offensief in slaap. Telenet Giants Antwerp won die tweede helft met 37-24, maar kon uiteraard Oostende nooit meer bedreigen. Een evenmin indrukwekkend Oostende won uiteindelijk ook de vierde opeenvolgende en spektakelarme ontmoeting op een rij tegen de Giants.

Dat Telenet Giants Antwerp op de sukkel is, is dus duidelijk. Wijzen naar een individu is te kort door de bocht. Dat de selectie te krampachtig, egocentrisch en zonder hart in defense speelt is wel een punt. Daar ligt dan weer een grote verantwoordelijkheid voor coach Christophe Beghin. ­Na het winnen van de Beker van ­België in 2020 moet hij zijn ­selectie op één lijn krijgen. ­Concreet: een gebrek aan talent moet ­worden gecompenseerd met ­passie en een portie gezonde agressiviteit. Anders dreigen ook in de EuroMillions League nog veel ­nederlagen.

TELENET GIANTS ANTWERP: Branch 9, Jenkins 0, Gibbs 14, Kesteloot 4, Dudzinski 5, Faye 14, Bleijenbergh 7, N. De Ridder 0, Donkor 0, Rogiers 0, Van den Eynde 5.

OOSTENDE: Djordjevic 2, Schwartz 4, Mwema 14, Gillet 8, Welsh 15, van der Vuurst 4, Sylla 8, Troisfontaines 4, Gilmore 2, Buysschaert 2.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal