David Bennett (66) kreeg in 1972 als zeventienjarige levenslang voor moord. Als minderjarige kwam hij in Michigan niet in aanmerking voor vervroegde vrijlating. Foto uit 2018.
Volledig scherm
David Bennett (66) kreeg in 1972 als zeventienjarige levenslang voor moord. Als minderjarige kwam hij in Michigan niet in aanmerking voor vervroegde vrijlating. Foto uit 2018. © AP

Minderjarige kreeg in 1972 levenslang voor moord, nu komt hij mogelijk vrij

MICHIGANNa bijna 50 jaar in de gevangenis, mag een Amerikaanse gedetineerde mogelijk dromen van een vrijlating. David Bennett (66) kreeg als minderjarige een levenslange celstraf na te zijn veroordeeld voor moord. In Michigan betekende 'levenslang’ in 1972 écht levenslang, zonder kans op vervroegde vrijlating. De wetgeving gold ook voor minderjarigen.

4 reacties

  • wim CLAES

    3 jaar geleden
    Trump had al een executive order uitgevaardigd waardoor duizenden zijn vrijgekomen omdat hun kans op beroep mogelijk werd. Een groot gedeelte van de 2.5 milj gevangenen zit vast door de strike 3 regel waardoor je levenslang krijgt. Een wet waar Biden aan meewerkte. Hopelijk vernietigt hij deze ook niet.
  • George Verbeek

    3 jaar geleden
    Heeft er iemand gevraagd aan de man of hij nog wel vrij wilt komen? Heeft nooit een ander leven gekend. Kan die functioneren? En wilt die dat wel?
  • Maarten Nijs

    3 jaar geleden
    Als dat hier bij ons in België was , liep die man al terug vrij rond in 1979
  • Wendy Vandereyken

    3 jaar geleden
    Hij gaat verschieten wanneer hij vrijkomt als hij merkt wat er in 50 jaar allemaal veranderd is in de samenleving.