Nadat de politie eind december 675 kilo cocaïne vond, werd vorige week in Dakar een Belg opgepakt (illustratiebeelden).
Volledig scherm
Nadat de politie eind december 675 kilo cocaïne vond, werd vorige week in Dakar een Belg opgepakt (illustratiebeelden). © Getty

Belgische zakenman opgepakt in Dakar na vondst 675 kilo cocaïne

In Dakar heeft de politie een Belgische zakenman aangehouden. Dat meldt de Senegalese krant Libération. De Belg wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de smokkel van 675 kilo cocaïne.

6 reacties

  • Leopold Vanhoof

    3 jaar geleden
    Ik hoop dat hij 'n gepaste straf krijgt volgens de plaatselijke wetgeving en dat de Belgische regering geen druk zal uitoefenen ten gunste van de beklaagde.
  • Jan vanderwallen

    3 jaar geleden
    Het gevolg van een lakse justitie en luxe gevangenissen bij ons. Beste mensenrechtenorganisaties, iemand die opgesloten wordt in België moet wel heel veel op zijn kerfstok hebben, voor mij heeft die geen rechten meer.
  • Willy De Neef

    3 jaar geleden
    Roger Rijmen Dat is voor deze die met 6 kg gepakt worden Iemand met 650 kg kan wel wat regelen De Neef Buggenhout
  • Samir Zekhnini

    3 jaar geleden
    @Roger, klopt... Afrikaanse of Zuid-Amerikaanse gevangenissen zijn zacht uitgedrukt niet om mee te lachen. Weliswaar in “het hotel van België” zoals zovelen durven noemen zal het toch ook niet om te lachen zijn. Opgesloten = opgesloten... Veel mensen begrijpen dit concept niet.
  • Roger Rymen

    3 jaar geleden
    Tenzij hij magistraten kan omkopen (wat ginder nogal eens voorkomt) gaat die man een leuke Afrikaanse cel aan de binnenkant zien, met misschien wel 40 celgenoten in een betonnen kot. Zelf eten, was en plas betalen ook medische hulp. Wel helemaal eens iets anders dan de pamperbehandelingen bij ons.