EPA
Volledig scherm
© EPA

Chinese president waarschuwt voor nieuwe Koude Oorlog

De Chinese president Xi Jinping heeft vandaag in een videoboodschap op de digitale editie van het World Economic Forum (WEF) in Davos gewaarschuwd voor een nieuwe Koude Oorlog. Hij pleitte voor meer internationale samenwerking en een vrije wereldhandel. 

24 reacties

  • Ronny Toch

    3 jaar geleden
    Biden zegt nu ook Amerika eerste, de Amerikanen moeten Amerikaans kopen
  • Christine Laevers

    3 jaar geleden
    China is zo goed als bijna zeker op weg om de eerste supermacht te worden. Ik volg geen complotdinges maar met wat puzzlelen, stel ik vast dat de Covid toch wel heel veel voordelen biedt aan een natie die zijn burgers disciplineert en volledig onder controle houdt. De ongedisciplineerde rest van de wereld gaat er economisch, sociaal, psychisch en qua onderwijs onder door. Hoe handig! Ik wil ook alles Europees kopen tot de laatste vijs!
  • wesley netnem

    3 jaar geleden
    Er zal geen Koude oorlog meer komen alleen een Warme oorlog !! De aarde blijft opwarmen , en de Chinezen ,Indiërs ,Aziaten in het algemeen blijven maar mensen aan een rot tempo op deze planeet zetten terwijl ze de rivieren als open riolen en vuilnisbelt gebruiken de lucht vervuilen er zijn daar Nul milieu wetten ? Maw ze doen zichzelf de das wel om !
  • wim helsen

    3 jaar geleden
    Natuurlijk pleit hij dat. Alleen maar goed voor hem.
  • Jan Bakker

    3 jaar geleden
    @Jens Maldrie: China wordt alles behalve "slapend" machtig. Degenen die dit laten gebeuren zitten te slapen. China werkt er hard aan om dit te laten gebeuren. Alleen doen ze het op heel veel manieren om hun opponenten in slaap te sussen. Maar als je kijkt wat ze in eigen land doen, dan is het vrij naïef om te denken dat ze dit soort extreme middelen niet zouden gebruiken t.o.v. andere landen, als hen dat zou uitkomen. Xi is niet te vertrouwen.