Vlaamse hacker laat Trump tweeten over Aalsters carnavalsdeuntje met “Russische prostituees”

© REUTERS

Ethisch hacker Inti De Ceukelaire heeft een tweet van de kersverse Amerikaanse president bewerkt zodat Donald Trump nu een carnavalsliedje in ’t Oiljsters verspreidt naar zijn 21 miljoen volgers. “Neen, ik ben niet bang dat de FBI aan mijn deur zal staan, ik heb niets illegaals gedaan.”

Geert Neyt

In een oude tweet uit 2012 van Donald Trump zegt hij dat hij morgen het National Achievers Congres (NAC) zal toespreken in Californië, waarna hij een link plaatst naar de website van die organisatie. Wie echter op die link klikt, krijgt een satirisch carnavalsdeuntje te horen in het plat Aalsters met oneerbiedige gemanipuleerde tekenfilmpjes van Trump en Poetin.

“Ik ben al lang van mening dat klassieke protesten tegen Trump niet helpen en zocht iets om op een ludieke manier een steentje bij te brengen aan het debat”, zegt de 21-jarige Inti De Ceukelaire. “We zitten er toch 4 jaar aan vast, dus kunnen we er beter maar mee lachen. En hoe steek je de machtigste man ter wereld de loef af? Door zijn eigen medium te manipuleren. Het is geen aanval, maar een boodschap dat zijn tweets ook wel te manipuleren zijn.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

10 euro

Inti verzamelde gisteren alle links uit zijn berichten en liet al die url’s automatisch openen. Zodra hij merkte dat een website niet meer laadde, ging hij na of hij die domeinnaam kon kopen. Dat bleek het geval met de website van organisatie die Trump zou toespreken. Inti kocht de domeinnaam voor 10 euro en ging aan het spelen.

Inti, zelf een Aalstenaar, verbond de oorspronkelijke url die Trump in zijn tweet stak met een YouTube filmpje van een carnavalsliedje over Russische hoeren. “Dat heb ik gisteren snel zelf in elkaar gestoken”, zegt De Ceukelaire: “Het resultaat is typisch Aalsters”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het is maar de vraag of Donald Trump gevoel heeft voor Aalsterse humor. Is het niet strafbaar om tweets van anderen te manipuleren?

“Neen, ik manipuleer enkel de link waar hij naar verwijst. Dat is zijn probleem, niet het mijne. Ik heb de link eerlijk gekocht. ”

Behoorlijk verontrustend is dat een hacker op zijn dooie eentje van achter zijn computer 21 miljoen volgers van de Amerikaanse president op het verkeerde been kan zetten. “Ik had inderdaad ook iets kunnen maken met een oorlogszuchtige boodschap”, geeft de hacker toe. “Maar dat is mijn bedoeling niet. Ik geloof in democratie. Het was niet meer dan een ludieke actie en te mooi om te laten liggen...”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen