Positie Waals minister Furlan niet ter discussie op PS-partijbureau ondanks aangekondigde motie van wantrouwen

© BELGA

Het PS-partijbureau bespreekt maandagmorgen de zaak-Publifin, de Luikse intercommunale die in een schandaalsfeer is terechtgekomen vanwege vergoedingen van mandatarissen zonder dat daar prestaties tegenover stonden. De positie van de Waalse PS-minister Paul Furlan, bevoegd voor lokale besturen, zal er niet ter sprake komen, viel vooraf te horen.

Op de tafel van het partijbureau zullen een aantal voorstellen komen die de controle op en de transparantie inzake intercommunales en andere (semi-)publieke instellingen moeten verbeteren. MR en Ecolo, die in het Waals Parlement in de oppositie zitten, hebben al een motie van wantrouwen aangekondigd tegen PS-minister Paul Furlan.

Claude Parmentier, de gewezen adjunct-kabinetschef van minister Furlan, kondigde vandaag aan dat hij ontslag genomen heeft uit al zijn bestuursmandaten. Het gaat om zijn mandaten bij Publifin, Nethys en alle aanverwante structuren, maar ook bij de Waalse Huisvestingsmaatschappij.

Parmentier hoopt dat “er geen negatieve gevolgen zullen zijn voor de toekomst van de industriële groep. Die zouden schadelijk zijn voor de Waalse economie, en in het bijzonder voor de Luikse regio, maar ook voor de 2.900 werknemers”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen