Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ANP

Robin-pas helpt 20.000 kwetsbare leerlingen bij het betalen van schoolfacturen

De Vlaamse regering zet de schouders onder een project om leerlingen te helpen om hun schoolfactuur te betalen. Met een zogenaamde Robin-pas kunnen financieel kwetsbare gezinnen schoolmateriaal aankopen met een korting, een gespreide betaling of een andere oplossing op maat. Volgens Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) kunnen daar volgend schooljaar 20.0000 leerlingen mee geholpen worden.

7 reacties

  • marina vandenborre

    3 jaar geleden
    Voortdurend hoor je dat mensen geen geld genoeg hebben om hun kinderen groot te brengen en dan moet steeds de maatschappij opdraaien hiervoor. Kunnen die mensen die kinderen willen niet eens hun rekening maken op voorhand als ze kinderen willen ipv achteraf te constateren dat zich eigenlijk geen kinderen kunnen permitteren!! ik hou van honden maar ik ga er ook geen 5 in huis nemen als ik het geld er niet voor heb.
  • wesley netnem

    3 jaar geleden
    School is een recht en MOET gratis zijn zeker de lagere en middelbare school ! Heft Bij de Rijken een paar %ten Meer belastingen en je heb geld genoeg hier voor ! ?
  • Paul Luyckx

    3 jaar geleden
    Als het alleenstaanden zijn prima in veel gevallen maar gezinnen hebben meer baat bij werk dus zorg daarvoor straks vinden ze alles gratis krijgen het nieuwe normaal.
  • Rudy Steyleman

    3 jaar geleden
    Stichting Robin is een liefdadigheidsprojectje van een rijke marketeer die zijn geweten wil sussen door enkele kindjes te redden. Leven we terug in het oude Rome? Dat zou de NV-A wel willen.
  • Ronny Biesen

    3 jaar geleden
    Net zoals zijn laptop initiatief een nutteloze zaak. Basisschool moet gratis zijn. Stop al die neven evementen, schoolreizen en foefjes die de leerkrachten graag doorrekenen aan de gezinnen. Dure schoolboeken en werkboeken. Laat de kinderen schrijven, gebruik boeken meermaals. De scholen maken leren zelf onbetaalbaar.