Alexander Haezebrouck
Volledig scherm
© Alexander Haezebrouck

De Croo blijft voorzichtig: "Inzicht over rol van jonge kinderen in pandemie groeit”

Er is een akkoord bereikt over de buitenschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren. Kinderen onder 12 jaar mogen nog één hobby of vrijetijdsactiviteit uitoefenen. Alle minderjarigen mogen voortaan ook een bubbel van maximaal tien personen hebben. Intussen liet Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke verstaan dat er geen 100 procent zekerheid is dat de brede vaccinatiecampagne begin maart kan starten. Herlees hier alle ontwikkelingen over het coronavirus van dinsdag 26 januari.

198 reacties

  • Leopold Vanhoof

    3 jaar geleden
    Eerst was het een gewoon griepje, maskers dragen, niet nodig, kinderen waren niet de overdragers, nu blijkt dat niet zo zeker. Dan wel zelf maskers maken, dat was veilig, nu niet meer. Als bejaarde op 'n bank zitten werd gestraft, nu heeft me zondags duizenden koopjesjagers en verlengt men de solden. Reizen om op vakanties te gaan geen probleem, nu verbiedt men het maar geeft hen rustig de tijd om alsnog te vertrekken een paar dagen vroeger. Vaccins geen probleem, misschien zelf gaan maken.
  • Beatrix Klein

    3 jaar geleden
    Echt erg hoe sommigen hier reageren. Egoïsme ten top. Als het ons maar goed gaat. Kansarme kinderen zijn hier met duizenden de dupe. Voor velen is thuisonderwijs niet mogelijk. En binnen 20 jaar kafferen omdat er zoveel werklozen en kansarmen zijn. Betweters dat zijn dan de kinderen die nu geen kans kregen. Scholen moeten open blijven.
  • Frans Peeters

    3 jaar geleden
    Nu moet men het na 1 jaar op een andere boeg gooien want de rusthuizen zijn gevaccieneerd en daar zwijgen we maar best over
  • Joeri Wymeersch

    3 jaar geleden
    "Inzicht over rol van jonge kinderen in pandemie groeit” ?? Komaan, dit wist ik een jaar geleden al. Alleen past dit niet in het financieel plan van de regering, sluit de scholen en onderwijs van thuis uit, ook in de lagere school kan dat! Bescherm nu de mensen eens ipv de staatskas! Een hoop knoeiers zijn jullie, ik teken voor jullie ontslag, in principe is de bevolking uwe werkgever maar je doet je job verre van behoorlijk. Hoe jullie de blunders opstapelen... en blijven opstapelen, beschamend
  • Roland Peeters

    3 jaar geleden
    Alleen een volledige lockdown kan het oplossen want de Belgische bevolking doet toch anders zijn zin.