De Pro League vergadert vandaag onder leiding van voorzitter Peter Croonen.
Volledig scherm
De Pro League vergadert vandaag onder leiding van voorzitter Peter Croonen. © Photo News

Pro League hakt knoop door: uitstel matchen door Covid in play-offs niet meer mogelijk, met uitzondering van barrageduel promotie/degradatie

Jupiler Pro LeagueDe Algemene Vergadering van de Pro League heeft beslist dat profclubs vanaf de start van de play-offs geen uitstel meer kunnen vragen na zeven positieve coronagevallen binnen de A-kern. Alleen het barrageduel tussen de tweedelaatste van 1A en het nummer twee van 1B geniet een uitzondering op de regel.

8 reacties

  • Pol Dhaenens

    3 jaar geleden
    Natuurlijk mogen geen matchen meer worden uitgesteld. De club met de grootste kern wordt zo weer in de watten gelegd en beschermd. Ik zie hier voor de zoveelste keer de hand van Verhaeghe in die alles dirigeert.
  • mich lee

    3 jaar geleden
    patrick torfs, dat idee bestata al 50 jaar, maar raakte door onenigheid nooit van de grond
  • Peter simons

    3 jaar geleden
    Wat betreft de Beloften in 1B? Als je ziet dat Club Next bijna geen punten haalt en twee keer verliest tegen Lierse Kempenzonen, een club die vorig jaar, indien de competitie een week vroeger zou geeindigd zijn, gedegradeerd zou zijn en nu ook helemaal niet mee kan in 1B want eigenlijk een middenmotor in 1e Nationale met deze kern. Tja, zou het voor de ontwikkeling van deze jonge gasten niet beter zijn om in 1e nationale hun wedstrijden te spelen?
  • ronny wenselaers

    3 jaar geleden
    Men zou beter , nu alles stop leggen . Of teld een mensen leven hier niet mee ?
  • Rudi Bollaerts

    3 jaar geleden
    Speel gewoon met 18 ploegen in 1A en 16 of ook 18 in 1B en schaf die play-offs af . Zulk concept is een soort vervalsing werken met halvering van de punten en ploegen die dan nog Europees spelen doen er alles aan om dan uitgeschakeld te zijn omdat de play-offs voor de deur staan . Geen enkele grotere competitie heeft dit systeem in Nederland heeft men het geprobeerd maar daar waren ze slimmer en het verdween er snel maar hier in Belgie blijft men maar aanmodderen .