Beeld van de onlusten in Rotterdam maandagavond. De politie werd bekogeld met stenen en vuurwerk.
Volledig scherm
Beeld van de onlusten in Rotterdam maandagavond. De politie werd bekogeld met stenen en vuurwerk. © ANP

Nederlandse politie wordt massaal getipt over mogelijke rellen

Nederland houdt wederom zijn hart vast voor mogelijke coronarellen, na drie avonden van geweld op rij in tal van steden. Er lijken ook dinsdag weer heel wat oproepen op sociale media te circuleren ‘om te gaan rellen’. De Nederlandse politie krijgt veel meldingen binnen over mogelijke onlusten. 

5 reacties

  • Steven Nevets

    3 jaar geleden
    Dit gaat hier over verschillende generaties, niet enkel jeugd. En die mensen die betogen zijn zich ervan bewust dat maatregelen 100x erger zullen zijn dan covid19 zelf.
  • Geert Landsman

    3 jaar geleden
    Dit is een gevolg van jarenlang wanbeleid van de Nederlandse regering zelf. Ze hebben op alles bespaard en alles kapot gedaan. De jeugd is nooit aan gedacht net als de rechtse overheid. Net als hier in België bouwen ze alles af. Ik keur het niet goed, maar de jeugd heeft geen plek meer en verder is onderwijs enkel nog mogelijk voor de elite, de armere jongere kan geen 50000 euro betalen voor een univ. Rutte is schuldig, hij en zijn vriendjes.
  • Robin Verheyden

    3 jaar geleden
    Het wordt helaas hoog tijd dat het kat en muis spel met de politie dat die jongeren spelen een echte halt wordt toegeroepen. Het wordt hoog tijd dat men inziet dat die jongeren geen boodschap hebben aan sensibiliseren, motiveren en kansen geven. De enige taal die ze begrijpen is geweld. De tijd is gekomen om eventjes te zwijgen over rechten en individuele vrijheid. De tijd is gekomen om rubber kogels te gebruiken. Waarom ? Omdat ze alleen maar angst kennen en geen respect.
  • Dirk Van der Weeën

    3 jaar geleden
    Waar zijn de rubberkogels ??????? Gespuis moet van de straat !!!!!!!
  • carine vandermeersch

    3 jaar geleden
    Ze zouden eens mogen hard optreden.