EPA
Volledig scherm
© EPA

AstraZeneca over te late levering vaccins: “Te weinig tijd door late beslissing EU”

AstraZeneca had niet genoeg tijd om problemen op te lossen bij externe partners in het productieproces van het coronavaccin. Dat komt doordat de Europese Unie pas laat besliste om een contract voor de levering af te sluiten, zegt topman Pascal Soriot van de farmaceut tegen de Duitse krant Die Welt.

13 reacties

  • Johan Woumans

    3 jaar geleden
    Ze waren dus 5 (vijf ) maand op voorhand geïnformeerd over de bestelling! Ik veronderstel dat zij de belofte van levering hebben gedaan op dat moment, op basis van toenmalige kennis. Productieproblemen kunnen steeds optreden, maar blijkbaar is enkel de EU ( en bus België) hier de pineut. Andere bestellingen worden volledig uitgevoerd onder het mom van een 2 maanden eerdere bestelling. Laat me toe deze werkwijze totaal onaanvaardbaar te noemen!
  • Raymond Dederen-STRAVEN

    3 jaar geleden
    Ik heb zo de indruk dat die haaien vaccins aan het verkopen zijn aan de hoogst biedende landen. Voor de farmaceutische industrie telt alleen de winst en niet de volksgezondheid.
  • philippe quinart

    3 jaar geleden
    Denk dat het probleem bij de logheid van Europa ligt. Deze pandemie moest door Europa aangepakt worden maar daar hebben we niet veel van gezien.
  • Marco brilmans

    3 jaar geleden
    Hoedanook schande.. Want ondanks de misschien late beslissing van Europa, is dit een kwestie van volksgezondheid over een heel continent. Dan denk ik dat belangen prioritair zijn boven economisch gewin? Maar wederom, blijkbaar niet voor farmareuzen.. Dus nogmaals farma die weeral een aardige duit in het zakje doet en de boer ploegde voort..
  • Gerd Peeters

    3 jaar geleden
    Ze willen gewoon meer geld zeker, die hebben het gouden kalf gevonden.