Zowel politie als media delen in de klappen bij de rellen in Nederland
Volledig scherm
PREMIUM
Zowel politie als media delen in de klappen bij de rellen in Nederland © EPA

Journalisten belaagd door keetschoppers: “Ze denken dat wij meedoen met de politie en bewijsmateriaal verzamelen. Onzin natuurlijk”

Een cameraploeg wordt belaagd met pepperspray, een verslaggever wordt achterna gezeten door een meute woestelingen, een fotografe krijgt klappen, een ander een steen tegen het hoofd: de agressie keerde zich de voorbije dagen in Nederland ook tegen de media. “Ze denken dat wij bewijsmateriaal aan het verzamelen zijn. Dat is onzin natuurlijk”.

5 reacties

  • Gerard Braeckmans

    3 jaar geleden
    Had ik ook al gedacht Valentijn! Verf die een maand vast blijft zitten.
  • Valentijn Jacobs

    3 jaar geleden
    De politie bekijkt in ieder geval de beelden die journalisten maken, ik heb nog geen politie met een camera zien rondlopen, en doe kleurstof in dat waterkanon, zoals in China, want wie er daarna als een smurf uitziet is eraan voor de moeite, dus doe er iets aan.
  • Ronny Biesen

    3 jaar geleden
    Toch kan de politie die beelden opeisen.
  • Marianne Van den Lemmer

    3 jaar geleden
    Misschien toch eens tijd dat de journalisten eens inzien dat de 'jongeren' niet altijd 'verward' of 'ongelukkig' zijn, maar ook af en toe echt krapuul!
  • Lieven Vermandere

    3 jaar geleden
    De media wordt al lang niet meer als objectief beschouwd en dat is geen perceptie. Dat weten die relschoppers natuurlijk ook.