Extra premie voor werknemers beschutte werkplaatsen

 ©  BELGA

Ook werknemers in maatwerkbedrijven, de vroegere sociale en beschutte werkplaatsen, kunnen straks rekenen op een extra premie. Dat heeft Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) dinsdagavond afgesproken met vertegenwoordigers van de sector.

In december werd al beslist dat er 26 miljoen euro in de sociale economie gepompt zou worden, maar op de concrete verdeling van dat geld bleef het wachten. Dinsdagavond werd beslist dat er jaarlijks 8,1 miljoen euro naar koopkrachtverhoging gaat en 6,6 miljoen euro voor de versterking van de kwaliteit. Voor de ongeveer 22.000 doelgroepwerknemers komt dat neer op een anciënniteitstoeslag, voor de begeleiders van de maatwerkers komt er een verhoging van de jaarlijkse premie die kan oplopen tot 1.297 euro. Daarnaast krijgen alle werknemers ook ecocheques ter waarde van 125 euro.

Bovenop die jaarlijkse middelen wordt er eenmalig 12 miljoen euro voorzien voor de professionalisering van de sector. Zo komen er ook 50 extra jobs en worden er verschillende acties voor de digitale transformatie gepland. (mvdr)

Crevits ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen