CEO van AstraZeneca, Pascal Soriot.
Volledig scherm
CEO van AstraZeneca, Pascal Soriot. © AP

CEO AstraZeneca: “Productie ligt twee maanden achter op schema. Problemen situeren zich in België en Nederland”

Het zit er bovenarms op tussen farmagigant AstraZeneca en de Europese Commissie. Pascal Soriot, CEO van AstraZeneca, verdedigt zijn bedrijf in een interview met la Repubblica. Hij heeft het over een achterstand in de productie van twee maanden. “We zouden graag meer produceren”, zegt hij aan de Italiaanse krant. “De huidige problemen hebben te maken met het maken van het vaccin zelf.” En dat gebeurt in twee partnerfabrieken: een in België en een in Nederland. Hij wees er ook nog eens fijntjes op dat het Verenigd Koninkrijk drie maanden voor Europa een contract tekende en daarom als eerste moet worden bediend. 

88 reacties

  • marc decherf

    3 jaar geleden
    AstraZeneca komt er bij mij niet in. werp het maar in de vuilbak.
  • Henri Dederen

    3 jaar geleden
    Misschien kan Poetin ons nu helpen met Spoetnik-V ...
  • Jan Van de Velde

    3 jaar geleden
    P. Van Endert: Het gaat om een bestelling van de EU en de leverancier kan maar beginnen produceren zodra zijn vaccin toegelaten is op de interne markt. Dit is tot vandaag nog niet het geval. Leveren duurt dus nog wel even. De EU heeft blijkbaar 2,5 miljard doses besteld maar daarbij geen oog gehad voor de productiecapaciteit van haar leveranciers; die is niet voor alle producenten en producten even groot. Het eerste vaccin werd goedgekeurd op 21 december ll. Dus: even geduld.
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Ik moet hunne brol niet hebben ,ze staan ons gewoon uit te lachen en verkopen aan de hoogste bieders
  • Toon Schouteden

    3 jaar geleden
    Ik ben zelf productieplanner geweest voor gelijktijdig vijf verschillende afdelingen van het bedrijf en ik kan je verzekeren dat er regelmatig in één of meerdere afdelingen wat mis kan gaan waardoor de klant zijn waren niet op de vooropgestelde datum kan ontvangen. Dat Europa niet kordaat en efficiënt genoeg reageerde bij het begin van de pandemie zorgt er nu voor dat die heren en dames staan te trappelen om het opgelost te krijgen. Geduld is een deugd.