Na dat van Pfizer en Moderna verwelkomt ons land de komende dagen wellicht een derde vaccin tegen Covid-19. Een van AstraZeneca.
Volledig scherm
PREMIUM
Na dat van Pfizer en Moderna verwelkomt ons land de komende dagen wellicht een derde vaccin tegen Covid-19. Een van AstraZeneca. © EPA

Wat weten we over het bijna goedgekeurde vaccin van AstraZeneca? “Op korte termijn volstaat één dosis in plaats van twee”

Zonder ongelukken keurt het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) vrijdag het Covidvaccin van het Brits-Zweedse farmabedrijf AstraZeneca goed. Een overzicht van wat we al over dat vaccin weten.

15 reacties

  • benjamin pevernagie

    3 jaar geleden
    Door wie wordt het dan goedgekeurd ? Toch niet door Europa , want dan zal het maar niks zijn !
  • Pierre Van den Wijngaert

    3 jaar geleden
    Omdat AZ zijn vaccin maar op 70% kreeg werd er samen met het Russische Spoetnik een nieuw vaccin geproduceerd dat 95% was en maar 1 prik vereiste,nu worden in Duitsland 2 bedrijven ingericht om dit te produceren,in GB blijft men op 2 inentingen met het oude vaccin,de Russen krijgen natuurlijk hun deel van de productie zowel van het oude als nieuwe vaccin,Europa moet wachten, uitgezonderd Duitsland!!
  • Gerard Braeckmans

    3 jaar geleden
    Het moet nog goedgekeurd worden en men begint al te fantaseren.
  • An Peeters

    3 jaar geleden
    vaccins zijn nog in klinische testfase 3 en slechts voorwaardelijk goedgekeurd. Van de 43000 testpersonen zijn na 2 maanden nog 19000 gevolgd, de andere zijn verdwenen ? Heel wat artsen maken ook melding van risico's die niet getest zijn, zoals onvruchtbaarheid bij vrouwen
  • Ronny Demeyere

    3 jaar geleden
    In deze rel is een ding voor mij heel duidelijk. De europese commissaris heeft zich als een beginnende amateur laten rollen door dit pharma bedrijf.
  1. CEO AstraZeneca: “Productie ligt twee maanden achter op schema. Problemen situeren zich in België en Nederland”
    LIVE

    CEO AstraZene­ca: “Productie ligt twee maanden achter op schema. Problemen situeren zich in België en Nederland”

    Het zit er bovenarms op tussen farmagigant AstraZeneca en de Europese Commissie. Pascal Soriot, CEO van AstraZeneca, verdedigt zijn bedrijf in een interview met la Repubblica. Hij heeft het over een achterstand in de productie van twee maanden. “We zouden graag meer produceren”, zegt hij aan de Italiaanse krant. “De huidige problemen hebben te maken met het maken van het vaccin zelf.” En dat gebeurt in twee partnerfabrieken: een in België en een in Nederland. Hij wees er ook nog eens fijntjes op dat het Verenigd Koninkrijk drie maanden voor Europa een contract tekende en daarom als eerste moet worden bediend.
  2. Verenigd Koninkrijk bestelde in mei bij AstraZeneca, Europa pas drie maanden later: “Een betere reclame voor de brexit is niet denkbaar”

    Verenigd Koninkrijk bestelde in mei bij AstraZene­ca, Europa pas drie maanden later: “Een betere reclame voor de brexit is niet denkbaar”

    Het zit er bovenarms op tussen het Brits-Zweedse farmabedrijf AstraZeneca en de Europese Commissie, nu blijkt dat de productie van vaccins twee maanden achterstand opgelopen heeft. CEO Pascal Soriot kijkt deels in eigen boezem, maar wijst er ook fijntjes op dat het Verenigd Koninkrijk drie maanden sneller een contract ondertekend heeft. Zo komt ook EU-voorzitster Ursula von der Leyen in de vuurlinie te staan. “Een betere reclame voor de brexit is niet denkbaar”, klinkt het in een opiniestuk van de Duitse krant ‘Die Zeit’.