Beeld ter illustratie. Het Vlaams parlement in Brussel.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Het Vlaams parlement in Brussel. © BELGA

Tweede coronagolf duwt Vlaams begrotingstekort nog dieper in het rood

Bij ongewijzigd beleid zal het Vlaamse begrotingstekort in 2021 verder oplopen naar 4,1 miljard euro. Dat blijkt uit berekeningen van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV). Dat is 1,6 miljard euro meer dan de Vlaamse regering heeft geraamd bij opmaak van deze begroting. De slechtere cijfers zijn deels het gevolg van de maatregelen voor de tweede coronagolf. De SERV pleit ervoor om snel in te zetten op relancebeleid.

16 reacties

  • Johan Planckaert

    3 jaar geleden
    hou u maar vast aan de takken van de bomen, de gewone burger zal er voor opdraaien.. ze kunnen misschien een deel gebruiken om hun archislechte gewestwegen en fietspaden te vernieuwen.
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    gratis bestaat niet, ook niet voor zelfstandigen en bedrijven
  • ludo sprangers

    3 jaar geleden
    De zonnepanelen zijn al een zwaar dossier dat zonder naleving van de afgesloten contracten voor discriminatie zal zorgen! Het Corona dossier is niet in te schatten! Politici denkt eens goed na vooraleer met allerlei premies te geven! Hopen jullie dat veel ouderen sterven en met die inkomsten de begroting te laten kloppen? In het vragenuurtje hoor je de meeste onzin! Duidelijk is dat je steeds met geld van anderen werkt.Ieder gezin leeft in armoede als ze hun budget doen zoals de politici
  • Roger Decuypet

    3 jaar geleden
    Wat is 4 milijard dat ze dit vragen aan Europa ? Die hebben toch geld genoeg als ze 209 miljard aan Italië kunnen geven !
  • Bart Lauwers

    3 jaar geleden
    Ach de burger past dat wel bij ! En tegelijkertijd kunnen de politici hun karig loon nog een extra injectie geven met een loonsopslag , aangezien weldra de belastingen toch opgevoerd gaan worden . Dus geen paniek om dat begrotingstekort in Vlaanderen , dat van de Belgische regering zal nog groter zijn ...