Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). © BELGA

Geen afkoelingsweek in lager onderwijs, leerlingen krijgen wel vaste plaatsen: “Virologen bevestigen dat dit de juiste aanpak is”

Er komt geen afkoelingsweek in het basisonderwijs in de week voor de krokusvakantie. Dat is beslist op onderwijsoverleg tussen Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), de vakbonden en de virologen. De extra maatregelen die vorige week werden ingevoerd, blijven behouden. Leerlingen in het lager onderwijs krijgen ook vaste plaatsen in de klas en in de refter. 

245 reacties

  • Kristof Degros

    3 jaar geleden
    In het lager kreeg je vroeger toch ook een vaste plaats, zou mij verwonderen dat dit nu niet het geval is. Telkens lees ik hier dingen: we hebben iets nieuw uitgevonden ... ik noem dat gewoon gezond verstand. Maar hoe je het draait of keert, ze zitten in dezelfde ruimte, en zelfs met venster kan het virus zich verspreiden. Dernet was het -8, sorry maar dit is geen weer om met de ramen open in de klas te zitten. Een weekje extra had dat nu zoveel kwaad gedaan ?
  • Sjonny Martero

    3 jaar geleden
    Leerlingen krijgen vaste plaatsen. Waauw, dat de leraars daar niet opgekomen zijn? Weyts is toch een ervaren mens in het onderwijs. Hij weet perfect hoe het er aan toe gaat. Laat hij toch uitschijnen.
  • Françoise Dupont

    3 jaar geleden
    Hopelijk krijg je gelijk Ben, de cijfers spreken U wel tegen, maar als het anders verloopt dan Uw scenario, dan kan U nog verder op departement sport en dierenwelzijn.
  • Stijn Anthonis

    3 jaar geleden
    Deze nieuwe regels worden door de scholen al maanden gehanteerd! De minister kent iets van zijn werkvloer!
  • Jozef Vermeir

    3 jaar geleden
    Hij geloofd zijn eigen superleugens, er staan mischien 2 virologen achter hem.