ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Tweede kortgeding tegen coronamaatregelen afgewezen: “Totaal onwetenschappelijke redeneringen”

Ook het tweede kort geding dat een groep burgers had ingesteld tegen de coronamaatregelen is door de Brusselse kortgedingrechter afgewezen. Dat meldt de persrechter van de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg Brussel. Meer dan 400 mensen hadden geëist dat de beperkende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus voor hen zouden opgeheven worden. Volgens hen schenden ze hun mensenrechten en hebben ze geen enkel effect op de verspreiding van het virus. De kortgedingrechter heeft hun nu ongelijk gegeven.

31 reacties

  • Roger Decuypet

    3 jaar geleden
    Hadden vanaf het begin van de pandemie een harde lockdown geweest in plaats van rond de pot te draaien had Europa nu clean geweest , goed voorbeeld China !! En dan zeggen China maakt de economie stuk , nee de Chinezen zijn een gedisciplineerd volk waar de wereld een voorbeeld kan aannemen !
  • Ronny Biesen

    3 jaar geleden
    In Belgie ben je als burger tegen de staat altijd verloren. Iedereen die er zit op justitie en gerecht is politiek benoemd. Niks is onafhankelijk. Apenland en politiestaat Belgie.
  • An Peeters

    3 jaar geleden
    Sonny Bruegelmans, u verwoordt zeer mooi wat ik ook zie gebeuren en het jaagt me angst aan. Vele artsen stellen de maatregelen ook in vraag , net als het vaccin
  • Jan Van Calenberg

    3 jaar geleden
    Ik zou eerder het omgekeerde verwachten. Zoals een kortgeding om het onderwijzend personeel beter te beschermen. Hun rechten op bescherming zijn misschien meer geschonden.
  • glenn wouters

    3 jaar geleden
    De rechter denk al als een normaal rationeel mens, maar als ik het hier zie is er nog werk aan de winkel. De mensen die de eisen van deze groep mensen steunen moesten eens een paar dagen op een covid afdeling gaan werken. Of verplicht tegen de familie leden het trieste nieuws gaan brengen dat een geliefde is gestorven aan corona. Misschien dat een shock effect enige zin tot rede kan brengen.