REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Europese Commissie na overleg: “Nog geen antwoorden van AstraZeneca, maar toon is verbeterd”

Vaccinfabrikant AstraZeneca heeft ook woensdagavond geen helderheid verschaft over de levering van de coronavaccins die de Europese Unie heeft besteld, zegt de Europese Commissie. Wel was de toon van het nieuwe overleg om de ruzie over de aangekondigde vertraging op te lossen “constructief”, zeggen beide kampen.

12 reacties

  • Sam Bedfort

    3 jaar geleden
    Het contract met de EU was dramatisch en heel kinderlijk opgesteld blijkbaar. Geld scheppen geen probleem, maar iets deftig doen, ho maar. Schaf dat graaischap af. Als land kunnen we dat veel beter.
  • nicole desseyn

    3 jaar geleden
    Ze verkopen gewoon aan de hoogste bieders
  • alain lammens

    3 jaar geleden
    Zoals de Europese gewoonte via een praatshow een beetje hun vel redden en zand in de ogen strooien van de belastingbetaler ! Doe eens een enquete onder de politici en prominenten wie reeds gevaccineerd is. Denk dat we zullen verrast staan van hun vaccinatiestrategie !
  • Robert Weers

    3 jaar geleden
    De EC heeft zelf het vaccin niet goedgekeurd. Een vaccin met een zeer korte houdbaarheidsdatum kan nu eenmaal niet op de plank blijven liggen bij een fabrikant. Die FAGG inspectie is natuurlijk misbruik maken van bevoegdheden. Je inspecteert een bedrijf om veiligheid e.d. te controleren, niet om druk te zetten bij onderhandelingen of om uit te vinden waar leveringen heen gaan.
  • Dirk Jansen

    3 jaar geleden
    Blijkbaar kunnen de politici, die bijna allemaal juridisch geschoold zijn geen sluitend contract opmaken. Of is er meer aan de hand ??